FacebookTwitterLinkedIn

Cifra de afaceri înregistrată de către Grupul City Grill în primele nouă luni ale anului este de 148 milioane de lei. Comanda medie a crescut față de 2018 cu 10% ajungând la aproape 100 lei, iar printre factorii care au completat dinamica pozitivă din acest an se numără investițiile făcute în extinderea și modernizarea spațiilor Grupului City Grill, fidelizarea clienților prin programul Out4Food, dar și comportamentul clienților, care se întorc din ce în ce mai des la meniurile tradiționale.

Programul de fidelizare Out4Food a depășit 120.000 membri și rămâne un indicator de performanță, iar clienții acestuia generează peste 40% din cifra de afaceri, revenind în medie în restaurantele grupului de 2,5 ori/lună.  Evoluția acestui program ne face să privim optimist finalul de an, mai ales că urmează o perioadă aglomerată, cu petreceri corporate și nu numai, sărbătorile de iarnă, iar acestea, istoric, cresc considerabil valoarea bonului mediu, precum și gradul de ocupare în restaurante. Anul trecut, la începutul lunii decembrie eram aproape fully booked pentru petrecerile de Crăciun și de Anul Nou și estimăm că același lucru se va întâmpla și în 2019, a declarat Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Investițiile realizate în primele 9 luni ale anului au depășit 1,7 milioane de euro, iar până la sfârșitul lui 2019 suma va depăși 2 milioane de euro. Acestea au fost direcționate atât câtre modernizarea și consolidarea locațiilor existente, dar și către deschiderea de noi spații -restaurantul Becker Brau, cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați și o capacitate totală de 500 de persoane și extinderea restaurantului Hanul lui Manuc cu un spațiu tip băcănie.

Tendințe: interes în creștere față de ingrediente și proveniența alimentelor

În ceea ce privește comportamentul de consum, tendințele actuale arată că tot mai mulți clienți sunt atenți la proveniența alimentelor, la rețete, iar acest lucru a generat inclusiv o reîntoarcere a acestora către preparate tradiționale, cu ingrediente simple, de proveniență locală, cu care românii sunt deja familiarizați și în care au încredere.

Fie că vorbim despre rețetele emblematice sau orice alt preparat din meniurile restaurantelor Grupului City Grill, avem grijă ca ingredientele folosite să fie cele mai bune pentru clienții noștri. “Secretul” mâncărurilor din restaurantele Grupului City Grill sunt ingredientele proaspete, cu proveniență atent controlată și testată, fără adaosuri alimentare. De la cartofii prăjiți proaspeți, curățați și tăiați manual, la ouă din surse cage free și până la legume crescute în solarul propriu de lângă Târgoviște, filozofia pe care se bazează bucătarii noștri este aceea de a extrage gustul natural al ingredientelor, pus în valoare prin asociere și condimente precum sare și piper. În toate restaurantele noastre, în care se gătește zilnic pentru aproape 15.000 clienți, avem grijă să reciclăm uleiul, sticla, cartonul și plasticul și să reducem risipa alimentară –spune Daniel Mischie.