Cautare
, Contributor

Auto |
|

Citroen, pus sub acuzare în Franța în scandalul emisiilor, Dieselgate

Producătorul auto Stellantis a anunţat joi că subsidiara sa franceză, Citroen, a fost pusă sub acuzare de autorităţile judiciare franceze pentru înşelarea consumatorilor.
Vilnius/lithuania,March,15,,2019,Citroen,Emblem,At,One,Of,Citroen's

Citroen va trebui să facă un depozit de 8 milioane de euro și să ofere o garanție bancară de 25 de milioane de euro pentru eventualele prejudicii, a declarat producătorul Stellantis, transmite Reuters.

Stellantis, al patrulea producător auto global, regrupează 14 mărci de automobile, printre care Peugeot, Citroen, Fiat, Chrysler, Opel, Jeep, Ram şi Maserati, şi a fost înfiinţat în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler şi PSA.

Tot în cursul acestei săptămâni, marți, producătorul Renault a anunțat că a fost pus sub acuzare de autorităţile judiciare franceze pentru înşelătorie, în cadrul unei investigaţii demarate în luna ianuarie 2017 cu privire la versiunile mai vechi de autovehicule de tip diesel.

Mai mulți producători auto din Europa sunt verificaţi de autorităţi, după izbucnirea scandalului emisiilor (Dieselgate) în 2015. Scandalul, care a declanşat acţiuni în justiţie în numeroase ţări, a costat grupul Volkswagen aproximativ 30 de miliarde de euro, în principal în SUA, unde grupul german s-a recunoscut vinovat de fraudă în 2017.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii