Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

CITR a distribuit către creditori aproximativ 200 mil. euro în ultimii trei ani

CITR a distribuit către creditorii companiilor din portofoliu aproximativ 60 milioane de euro în 2015. Astfel, totalul fondurilor primite de creditori de la CITR în ultimii trei ani a ajuns la aproximativ 200 de milioane de euro.
bani_euro.jpg

Sumele provin atât din vânzarea de active, deopotrivă core și non core, cât și din excedentul bugetar rezultat din activitatea curentă a firmelor din portofoliu, aflate în diverse stadii ale procedurii de insolvență.

În 2015, CITR a acumulat din vânzări peste 52 milioane de euro, din 241 de tranzacții, ce au vizat 115 companii, aflate în gestiunea CITR. Peste jumătate din sumă provine din valorificările de active din regiunea București – Ilfov.

VEZI ȘI: FORBES 40 CELE MAI BUNE ORAȘE PENTRU AFACERI, EDIȚIA 2016

„Rezultatele anului 2015 ne arată că ne-am îndeplinit cu succes misiunea. Am reușit să identificăm chiar și noi surse de  finanțare pentru companiile în dificultate, astfel încât acestea să se poată redresa și să poată genera venituri în continuare”, a declarat Andrei Cionca, CEO CITR.

În total, în anul 2015, CITR a vândut peste 600 de utilaje de construcții și de producție, 386 de apartamente și peste 80 de terenuri din toate categoriile, urmate, într-un top al celor mai multe unități vândute, de case, spații de producție și depozitare și de imobile de birouri.

„Timpul, expertiza și capacitatea practicianului în insolvență de a dezvolta o strategie la care să adere și celelalte două părți implicate în procedură – creditorii și compania aflată în dificultate – sunt elemente cheie pentru succesul unei restructurări”, spune Vasile Godincă-Herlea, asociat coordonator CITR.

CITR este parte a CITR Group, un grup de societăți specializat în identificarea de soluții personalizate pentru însănătoșirea companiilor.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii