Cautare
, Contributor

Tech |
|

CIT Grup, venituri de 5 milioane de euro în 2015

Anul trecut, CIT Grup a înregistrat o creștere de 24% a cifrei de afaceri. Aproximativ 70% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție.
 aboneaza-te
1446194953_HP_6450b_cit_grup1_2

În 2015, CIT Grup, companie cu sediul în Timișoara specializată în distribuția de echipamente IT refurbished și o activitate de 14 ani, a înregistrat o creștere de 24% a cifrei de afaceri. Aproximativ 70% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție, care depășește 3.500 de distribuitori înregistrați, din care aproape 20% sunt activi în fiecare lună. În același timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurată de vânzarea către segmentul B2B, iar diferența de achizițiile făcute de persoane fizice.

Forbes Best Cities 2016: Timișoara, din nou pe primul loc

Compania, una dintre puținele firme românești specializate în vânzarea de echipamente IT refurbished, a demarat o ”amplă acțiune” în ceea ce privește distribuția gamelor de laptopuri și servere refurbished din portofoliul companiei. Primele parteneriate încheiate au ca efect prezența produselor CIT Grup pe platforma cel.ro, dar și alte platforme de e-commerce. De asemenea, compania timișoreană negociază prezența produselor refurbished și în cadrul rețelei de magazine Penny. Toate produsele din gama refurbished beneficiază de o garanție minima de 3 ani și condiții flexibile de returnare. De asemenea, parteneriatul cu Microsoft asigură licență windows  refurbished în cazul calculatoarelor și laptopurilor.

A fost lansat primul incubator din România pentru studiourile dezvoltatoare de jocuri video

“Având un ritm anual de creștere de 25-30% și un stoc permanent de aproximativ 100.000 de produse, am decis să investim în acțiuni care duc la diversificarea canalelor de distribuție. Pe lângă parteneriatele cu mari jucători din e-commerce, avem în plan pentru 2016 și încheierea unor parteneriate cu mari distribuitori tradiționali cu prezență offline și online. De asemenea, am investit într-o nouă platformă online pentru rețeaua proprie de parteneri, distributie.citgrup.ro și avem în vedere extinderea în alte țări din regiune”, explică Dan Iliescu, CEO și fondator CIT Grup.

Vector Watch este disponibil și în Republica Moldova

Produsele IT refurbished sunt echipamente IT de uz profesional, trecute printr-un sistem de selecție, testare și ambalare conform unor standard specifice stabilite, în cazul de față, (triplu testate: la furnizor, cu programe specifice de către CIT Grup, respectiv prin instalarea sistemului de operare Windows 7, 8 sau 10 după caz) și beneficiind de sisteme de operare Microsoft Refurbished, comercializate în condiții de garanție superioară celei oferită în cazul unui produs similar nou și la un preț cu 30-60% mai mic.

Despre CIT Grup

CIT Grup, companie cu sediul în Timișoara specializată în distribuția de echipamente IT refurbished și o activitate de 14 ani, este jucătorul de pe piața de distribuție IT care a introdus conceptul refurbished în România. CIT Grup deține un magazin cu o suprafață de 450 mp în Timișoara și are în medie 100.000 de produse în stoc. Principalele zone de vânzare ale CIT Grup sunt București, Timișoara și Cluj-Napoca, dar și orașele mari din Moldova. 95% din produse sunt distribuite pe piața locală. În 2015, CIT Grup a obținut venituri de peste 5 milioane de euro. Dintre clienții CIT Grup enumerăm Mc Donald’s, Ericsson, Petrom, Fan Courier, Bricostore sau Aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii