Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Cisco: IoE poate genera o multitudine de oportunități pentru România

Lumea se va transforma sub influența tehnologiei, a interconectării și a comunicării avansate, iar Înovația este cheia pentru ca toate aceste lucruri să devină realitate, au susținut reprezențanții Cisco, în cadrul evenimentului Cisco Connect.
Dorin_Pena.jpg

„În anii trecuți, inovația avea loc în spatele ușilor închise ale centrelor de cercetare și dezvoltare. Acest lucru nu mai este valabil în prezent când vorbim tot mai mult despre conceptul de „open innovation” și despre crearea unui ecosistem de companii care lucrează împreună” consideră Dorin Pena (foto), director general Cisco România.

Odată ce infrastructura este dezvoltată, servicii noi precum parcări inteligente, iluminat economic, soluții de management al traficului, pentru sănătate sau alte domenii pot fi adăugate treptat”, spune Dorin Pena, director general Cisco România.

Parcările conectate, spre exemplu, permit unui oraș să direcționeze șoferii către locurile disponibile și astfel să reducă aglomerația din trafic și să optimizeze veniturile generate de acestea. Experții estimează că până la 40% din aglomerația din trafic este cauzată de șoferii care caută locuri de parcare.

Serviciile cloud sunt elemente cheie pentru implementările IoE. Telekom România a anunțat deja obținerea certificării Cisco Cloud Powered Service care atestă investițiile făcute de companie și orientarea către oferirea de servicii cloud și gestionare a acestora la cele mai înalte standarde Cisco.

„Odată cu integrarea sub brandul Telekom am preluat și cele patru direcții strategice de dezvoltare ale grupului. Dezvoltarea de rețele integrate IP pentru oferirea celei mai bune experiențe de utilizare, stabilirea de noi parteneriate pentru a introduce în portofoliul nostru servicii inovative și consolidarea poziției companiei pe sectorul soluțiilor destinate zonei de business. Conceptul “one stop shop” descrie cel mai bine capabilitățile Telekom de a oferi servicii fixe și mobile, soluții standardizate ICT și dezvoltarea de aplicații IoE”, consideră Ovidiu Ghiman, director executiv comercial segment business în cadrul Telekom România.

Cisco estimează o creștere semnificativă a traficului de date în cloud, de la 3,1 zettabytes în 2013 la 8,6 zettabytes în 2018. Din fericire însă, România se află pe primele locuri între țările cu cele mai performante rețele fixe , lucru care îi permite implementarea mult mai ușoară a serviciilor avansate de cloud.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii