FacebookTwitterLinkedIn

Elicopterul de tip Sikorsky UH-60 Black Hawk a putut fi văzut cum pierde din altitudine și aterizează forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală (Bulevardul Aviatorilor), în Piața Charles de Gaulle.

În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Militarii americani și polițiștii români fac verificări la fața locului și o comisie de specialiști la nivelul armatei americane urmează să stabilească cauza acestui incident.

După incident șeful Statului Major al Armatei Române a decis să anuleze evenimentele de Ziua Aviației, care urmau să aibă loc pe 20 iulie în Capitală.

De asemenea, ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti urmăreşte îndeaproape incidentul în care a fost implicat elicopterul american.

„Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, a transmis misiunea diplomatică.

Sikorsky UH-60 Black Hawk este un elicopter american multi-rol ce a fost introdus în Armata Statelor Unite în anul 1979 pentru a înlocui elicopterul Bell UH-1 Iroquois. Versiuni modificate au fost dezvoltate și pentru Marina SUA, Forțele Aeriene și Garda de Coastă. Pe lângă utilizarea de către armata SUA, familia de elicoptere UH-60 a fost exportată și altor națiuni.

Elicopterele Black Hawk au participat în operațiuni militare în Grenada, Panama, Irak, Somalia, Balcani, Afganistan și alte zone din Orientul Mijlociu.