FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile din Paris au decis să interzică circulația mașinilor pe una dintre străzile principale ale orașului, astfel încât, bicicliștii și pietonii să se poată deplasa cu ușurință, în timpul închiderii totale a orașului, potrivit Forbes.com.

Anne Hidalgo, primarul orașului a luat această decizie ca măsură împotriva pandemiei de coronavirus. Măsurile de restricție din Franța vor fi reduse începând cu 11 mai, însă autoritățile își doresc să mențină Rue de Rivoli închisă pentru mașini și în timpul verii, cu posibilitatea de a rămâne permanent pietonală.

Cu toate acestea, există oameni care nu sunt de acord cu decizia luată de oficialul francez, declarând că primarul profită de criza provocată de coronavirus pentru a implementa aceste legi. Unele voci susțin că, din contră, în aceste momente de criză, oamenii au nevoie de mașini pentru a se deplasa cu ușurință.

Potrivit unui studiu realizat în 2019 de Atelier Parisien d’Urbanisme (Apur), în Paris există 83.500 de locuri de parcare pe stradă – Hidalgo intenționează să „scape” de 60.000 dintre ele. (Există în total 621.600 de locuri de parcare în Paris, cele mai multe dintre acestea sunt rezidențiale sau parcări comerciale.)

Primarul orașului a declarat că își dorește să reducă nivelul de poluare din Paris, deoarece acesta ar putea înrăutăți criza din sănătate. Din acest motiv, Hidalgo a declarat că după încheierea stării de urgență, numărul mașinilor care circulă și sunt parcate pe străzile din Paris va scădea radical.