Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Circa 60 de milioane de lei, reprezentând 23,5% din banii împrumutați de la Banca Mondială pentru modernizarea sistemului IT de la ANAF, au fost cheltuiți de Ministerul Finanțelor pe consultanță

Ionuț Mișa, ministrul de Finanțe, a recunoscut, la audierile de marți, 23 ianuarie, la Senat, că ANAF nu a cheltuit niciun leu din banii de la Banca Mondială, pe sistemul IT, necesar pentru informatizarea sistemului public de finanțe. În schimb, o parte din bani au fost alocați exclusiv consultanței.
ionut_misa

Ionuț Mișa: „Acest program a fost realizat, din păcate, în proporţie de 23,5%, în sensul că s-au cheltuit 23,5% din sumele alocate, în schimb niciun leu pe sistemul IT. Absolut toţi banii, echivalentul a 60 de milioane de lei, au fost cheltuiţi numai pe consultanţă. Am avut discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale din acest punct de vedere. Ei au sesizat din 2012, în fiecare an, faptul că nu s-au făcut progrese la nivelul sistemului IT şi că ne-am rezumat la a face analize şi consultanţe”.

Guvernul este obligat ca în 2018 să returneze din creditul de 91 milioane de dolari  o primă tranșă de 7,1% până în luna octombrie, conform portalului cursdeguvernare.ro.

Declarația lui Mișa este răspunsul la întrebarea adresată de unul dintre membri comisiei, care s-a interesat despre stadiul de implementare al proiectului de modernizare al ANAF derulat cu Banca Mondială.

EXCLUSIVITATE: INVESTIȚIILE PUBLICITARE ÎN ONLINE -2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii