FacebookTwitterLinkedIn

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 200 de directori de HR din întreaga lume, cu scopul de a afla mai multe despre provocările întâmpinate de aceștia în interacțiunea cu angajații, dar și informații despre strategiile pe care aceștia le adoptă pentru a gestiona în mod eficient dezvoltarea resurselor umane în cadrul companiilor pe care le conduc.

Astfel, potrivit studiului, 47% dintre directorii de HR chestionați vor să adopte strategii pentru sprijinirea angajaților noi și a celor cu un potențial ridicat, iar 45% dintre ei consideră că expunerea angajaților cu un potențial ridicat la diverse situații de business reprezintă o modalitate bună de învățare.

Aceste strategii de HR implică utilizarea unor tehnologii software precum sistemele de eLearning, folosite de circa 30% dintre directorii companiilor chestionați, sau aplicații de tip „social media”, realizate în cloud și destinate companiilor în vederea colaborării și gestionării diverselor proiecte într-un mod facil și rapid, utilizate de aproximativ un sfert dintre respondenți.

De altfel, directorii de HR chestionați apreciază că acest gen de aplicații ușurează integrarea generației Y în peisajul organizațional, tinerii fiind mult mai deschiși către utilizarea tehnologiilor colaborative, atât la locul de muncă, cât și în viața personală.

De asemenea, 43% dintre respondenți sunt de părere că programele de lucru flexibile pot crește eficiența și gradul de motivare al angajaților, una din cinci companii utilizând în acest sens instrumente de colaborare în cloud, mai arată studiul citat.

Printre cele mai folosite tehnologii software la nivelul companiilor chestionate se mai numără și sistemele core HR / HRiS, utilizate în 35% din cazuri, dar și sistemele de videoconferință, folosite de un sfert din companiile chestionate, în acest caz înregistrându-se însă o tendință de scădere a gradului de utilizare în favoarea dispozitivelor mobile.