Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Timp liber |
|

Circa 30.000 de euro vor fi investiți în proiectul Tabăra de sculptură în piatră “Armonie” din Parcul Corbeanca

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu fonduri nerambursabile de circa 18.000 de euro. Până acum, proiectul a atras sponsorizări totale în valoare de aproape 30.000 de euro.
Tabara de sculptura

Compania ESSA, deținută de omul de afaceri Eugen Saulea, este sponsor al Taberei de sculptură în piatră „ARMONIE”, care se va desfășura în perioada 1.08.2020 – 5.09.2020 în incinta Parcului Corbeanca.

În aceasă perioadă, primăria Corbeanca, împreună cu Consiliul Județean Ilfov finalizează amenajarea unui parc de aproximativ trei hectare în localitate. În acest context, oficialii au organizat un eveniment cultural de mare anvergură care să aibă un impact asupra locuitorilor comunei, dar și să atragă turiști din zonele limitrofe. „Pe termen mediu și lung estimăm ca acest parc și zona culturală incluzând Centrul Cultural și Amfiteatrul să devină obiective cât mai atrăgătoare, în circuite turistice și nu numai, în completarea Bisericii din secolul al XVIII, școala secolului XIX, stejarul secular – amintire a Codrilor Vlăsiei”, spune Alexandru Baku, Project Manager al Taberei de sculptură în piatră Armonie.

Conform declarațiilor sale, scopul taberei de sculptură în piatră „Armonie” este de a oferi o notă de autenticitate parcului Corbeanca iar proiectul se adresează ca grup țintă principal celor 18.000 de locuitori ai comunei, în creștere ca urmare a ritmului tot mai mare al construcțiilor și apropierea de viitoarea autostrada de centură a capitalei. „Spectacolul taberei va deveni un loc în care se vor intersecta generații diferite (cu accentul pe educare prin artă a tineretului) cât și a celor două categorii majore de locuitori nativi și noii veniți”, explică Baku. Al doilea grup țintă este reprezentat de către locuitorii unităților administrative limitrofe comunei (Buftea, Otopeni, Balotești sau Periș). „Ca urmare a transformării parcului în zonă de artă suntem siguri că vom intra în circuitul turistic, ca obiectiv în drumul spre aeroport sau la Valea Prahovei”, mai spune Alexandru Baku.

Deschiderea taberei va avea loc în ziua de 01 august 2020 ora 11.00 în incinta parcului (strada Dispensarului), iar festivitatea de închidere şi decernarea premiilor în ziua de 05 septembrie 2020.

La tabara vor participa artiștii consacrați Anton RAŢIU, Jorge MAFU, Dorin LUPEA, Titi CEARĂ, Ovidiu Ştefan TOADER, Dinu CÂMPEANU, Andrei MARINA, Radu DUMITRU, George TĂNASE şi Bogdan BREZA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii