FacebookTwitterLinkedIn

Turiștii străini care ajung în Cipru trebuie să fie foarte atenți la respectarea noilor reguli, altfel riscă amenzi usturătoare. Cipru a decis introducerea unor reguli mai aspre cu privire la prevenirea răspândirii coronavirusului după ce un călător a mințit cu privire la itinerariul său și a fost testat pozitiv, informează AFP, potrivit Agerpres.

Insula mediteraneană a testat 10% din populaţia sa şi a înregistrat 1.022 de persoane bolnave de COVID-19, dintre care 19 decese.

La începutul lunii iunie, au fost reluate zborurile comerciale spre Cirpu. Cu scopul de a combate pandemia de coronavirus, autoritățile cipriote le cer turiștilor, indiferent de țara din care vin, să completeze înainte de sosire un formular cu itinerariul pe care îl vor parcurge.

Dacă refuză să completeze acest formular sau informațiile pe care le oferă sunt eronate, atunci turiștii riscă să plătească o amendă de 300 de euro pentru a intra pe teritoriul Cipriului sau vor fi obligați să se întoarcă în țara din care vin.

Majoritatea cazurilor noi care au fost înregistrate în ultimele zile în Cipru reprezinte persoane sosite de curând pe insulă. Cipru a împărțit toate țările în trei zone, în funcție de riscul de contaminare pe care îl prezintă. Așadar, călătorii ce vin din ţări incluse în categoria B (Franţa, Spania, etc) trebuie să ofere, în afară de formularul de la sosire, un certificat care să ateste că au fost testaţi negativ pentru COVID-19 cu cel mult 72 de ore înainte de decolare.

Călătoriile din ţări din categoria C sunt limitate, în special pentru rezidenţii ciprioţi care trebuie să se izoleze la sosire.