Cautare
, Contributor

Forbes.com

Lideri |
|

Ciprian Oprea, MCA Grup: Dacă ai cash, faci bani, dacă nu ai, pierzi bani

Ciprian-Oprea-director-general-MCA.jpg
“Some win something, some loose something”. Pe scurt, dacă ai cash, faci bani, dacă nu ai, pierzi bani este de părere directorul general al MCA Grup.

El susține că afacerile de succes sunt cele în care fiecare câştigă câte ceva, oricât de puţin. “Uneori  pe parcurs sunt momente în care mai şi pierzi. Unul pierde puţin, altul câştigă puţin… aşa e jocul.”, completează Oprea.

Recunoaște că, azi, cel mai important este să fii atent să nu dai marfa fără să-ţi primeşti banii, să ai grijă să încasezi la timp. În același timp, este de preferat să nu vinzi decât să ajungi în situaţia în care nu încasezi banii, pentru că asta creează un cerc vicios din care este foarte greu să mai ieşi. Se ajunge la situaţia în care, deşi ai senzaţia că vinzi, de fapt doar îţi adânceşti golul creat.

Ciprian Oprea mai spune că, deși, 10.000 de euro este o sumă relativ mică, este suficientă să începi ceva dacă te bazezi pe tine; în sensul că îţi asigură venitul personal pentru o anumită perioadă de timp. „Să spunem zece luni, timp în care poţi urmări oportunităţi. Şi sunt o groază, piaţa e plină de oportunităţi pentru cei care au bani. Dar aşa cum am spus şi mai sus, 10.000 de euro sunt puţini să simţi ceva, să faci ceva bani doar cu atât.”, mai spune acesta, dar consideră că unul din cele mai importante lucururi este să investeşti continuu, la orice vârstă, în pregătirea personală. Iar acesta este singurul lucru pe care nu ţi-l poate lua nimeni.

Cum vedeţi anul 2013?

Cred că anul 2013 o să aducă cel mai mic preţ de până acum la imobiliare, aşa că eu cred că va fi cel mai bun an pentru investiţii în acest domeniu.

Un sfat legat de relaţiile de afaceri, util oricând, nu doar pentru anul viitor, este verificarea firmelor înainte de a începe o colaborare cu acestea. Pentru a evita complicaţiile ulterioare generate de nerespecatrea promisiunilor, e important să alegeţi numai furnizori credibili.

În ceea ce priveşte viziunea mea despre 2013, părerea mea este că pentru România va fi anul ce va aduce maximul de criză. Deşi a fost greu şi până acum, tot mai este loc de multe falimente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii