FacebookTwitterLinkedIn

Compania Digital Cable Systems SA din Bucureşti a cerut o licență nouă de satelit pentru Cinemaraton, dar și modificarea licenţei audiovizuale prin cablu a serviciului de programe cu format tematic de filme cu același nume. Reprezentanții companiei nu au precizat data la care va avea loc lansarea serviciului de televiziune pentru celelalte rețele de cablu sau satelit.

Televiziunea Cinemaraton care are sloganul „Povestea filmului românesc” a fost lansată în primăvara acestui an exclusiv pe rețelele DCS/ AKTA și după aprobările primite la 10 august, va difuza 10,42% emisiuni realizate în producție proprie. 26,4% emisiuni de informare și 72,5% filme românești, cu emisie de 24 de ore pe zi.

Florentin Spiță, directorul comercial DCS, prezent în fața CNA, la 10 august, a spus că filmele românești sunt „grosul programelor”. „Televiziunea este de șase luni în rețeaua DCS și a început să crească. La sugestia din ședința de autorizare, dorim acum să o distribuim pe satelit și în alte rețele – suntem în discuții cu un furnizor de satelit.”

Florentin Spiță a mai spus că televiziunea difuzează toate filmele românești care sunt disponibile, grupate pe tematici, cu excepția filmelor semnate de Sergiu Nicolaescu, “pentru că nu am reușit să obținem drepturile de autor”.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – IULIE 2017

Potrivit cererii de licență prin satelit, televiziunea Cinemaraton se va difuza în 35 de țări: Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Ungaria.

CNA a acordat până la 10 august 11 licențe pentru televiziuni cu format tematic de film: Pro Cinema, Digi Film, Cinemaraton (prin cablu), DOQ, Digi Life (Life Channel), Digi World (World Channel), Digi Animal World (Animal World Channel), Mozi+, Isaura TV, Kiwi TV și Moziversum. Celelalte televiziuni de filme din grilele de cablu și satelit, cum sunt HBO, AXN, Paramount, DIVA, TNT, Comedy Central etc. sunt licențiate în alte țări din UE.