FacebookTwitterLinkedIn

Prin proiectul „Cine suntem?”, Samusocial lansează invitația de a-i cunoaște mai bine pe cei de lângă noi, de a-i descoperi din perspectiva calității lor de creatori de frumos, cu talentele și calitățile lor ascunse. Aceste lucruri se vor vedea și în lucrările expuse.

Expoziția prezintă lucrări realizate de participanții la proiectul „Oameni prin artă”, organizat anul trecut de Samusocial. Aceștia vor împărtăși ce a însemnat pentru ei proiectul, pe 8 februarie 2016, de la ora 18:30, în cadrul vernisajului care deschide expoziția.

Dumitru I. – participant la proiectul „Oameni prin artă”: Am auzit de mai mult timp de acest atelier, însă nu am îndrăznit să particip decât o singură dată. Am văzut că participanții pictează pe diverse teme şi mi-a plăcut mult pentru că mi-a permis să fiu creativ. Mi-a plăcut atelierul și pentru că m-a lăsat să-mi pictez viitorul aşa cum vreau eu. Când am ţinut pensula în mână mi-am adus aminte de copilărie.”

Proiectul „Oameni prin artă” s-a derulat în perioada octombrie – decembrie 2015 și a constituit un atelier de arte vizuale cu valențe terapeutice și educaționale, prin intermediul căruia oamenii fără adăpost au avut ocazia să învețe să-și dezvolte sentimentul de valoare personală și de apartenență la un grup. În cadrul atelierului, adulții au fost învățați, prin metode pedagogice nonformale, să folosească diferite tehnici de pictură și desen pentru a reuși să povestescă în imagini aspecte ale vieții personale, gânduri, idei, dorințe.

Anca Florea, coordonatorul proiectului „Oameni prin artă”, voluntar al Samusocial din România: „«Cine suntem?» reprezintă o provocare atât pentru expozanţi – persoanele adulte fără adăpost care au participat la orele de atelier – , cât şi pentru public. Expoziţia ne provoacă să-i cunoaştem pe ceilalţi, să-i descoperim din perspectiva calităţii lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii. Ceea ce căutăm în noi şi în ceilalţi, ceea ce ne face unici şi valoroşi este interiorul, felul cum vedem viaţa şi cum îi privim pe cei din jurul nostru, felul cum alegem să exprimăm ceea ce trăim. Privind aceste lucrări nu putem să nu ne întrebăm: cine suntem noi şi ce calităţi ascunse adăpostim în interior?”

Expoziția „Cine suntem?” este deschisă între 8-13 februarie la Galeria Romană din Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, de luni până vineri între orele 10:00-18:00 și sâmbăta între orele 10:00-14:00.

CITEȘTE: „OMUL” ÎN ONLINE

Samusocial din România este singura organizaţie neguvernamentală care, în cei 12 ani de activitate, şi-a adaptat serviciile în funcţie de nevoile categoriilor sociale întâlnite.

Organizația oferă servicii sociale, medicale, psihologice, consiliere ocupaţională, consiliere planning familial, persoanelor adulte fără adăpost şi familiilor cu copii care trăiesc în condiţii improprii din București.

VEZI CELE MAI VIZIONATE TELEVIZIUNI DE ȘTIRI ÎN IANUARIE 2016