Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

Cine sunt românii sunt prezenți pe lista scurtă a concursului Sony World Photography Awards 2016

Spre deosebire de ediția din 2015 a concursului Sony World Photography Awards, numărul de înscrieri din România a crescut cu 60%.
Sony

Fotografii au fost selecționați dintr-un total de 230.103 de înscrieri din 186 de țări, în creștere cu 33% comparativ cu ediția anterioară. Astfel, numărul total de înscrieri de la lansarea Sony World Photography Awards (SWPA) în 2007 a depășit un milion de fotografii.

Lista scurtă de fotografi selecționați de formată din Țiplea Remus (categoria „Professional Daily Life”), Oana Stoian (cateogoria „Professional Staged”), Amnon Gutman (categoria „Professional Current Affairs”) și Laurian Ghinițoiu (categoria „Open Architecture”).

Lucrările fotografilor de pe lista scurtă vor fi expuse în aprilie și mai, la Londra, în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2016, și vor fi publicate în ediția din 2016 a catalogului SWPA.

Cine sunt românii prezenți pe lista scurtă a concursului SWPA 2016:

Remus Țiplea, nominalizat la categoria Professional Daily Life, s-a născut în 1972, în Negrești Oaș. A debutat în domeniul fotografiei în 2009, când a început să își fotografieze copilul cu telefonul. În 2011, a urmat un curs în fotografia de tip documentar, iar lucrările sale au început să fie apreciate atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Seria „Ciurdarii satului” a lui Remus Țiplea prezintă viața de zi cu zi a unui cuplu de români de etnie rromă cu opt copii.

Oana Stoian este nominalizată la categoria Professional Staged. S-a născut în 1993, în Lugoj, și este licențiată la Universitatea din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, iar în prezent este masterandă la specializarea Grafică Publicitară. Tânăra a realizat seria „How to think inside the box”, în care prezintă portrete comice ale unei tinere anonime, în alb-negru.

VEZI ȘI CINE SUNT ROMÂNII INCLUȘI PE LISTA „30 SUB 30” REALIZATĂ DE FORBES SUA

Nominalizat la categoria Professional Current Affairs, Amnon Gutman este stabilit în Israel și își concentrează lucrările în jurul conceptului pierderii. Fotografiile sale pun acceptul pe importanța conservării vieții în fața violenței și a bolilor. Seria lui Amnon Gutman, „Ukraine Crisis – The East” are în centru conflictele din Ucraina.

Al patrulea român prezent pe lista scurtă SWPA 2016 este Laurian Ghinițoiu, nominalizat la categoria Open Architecture. Locuiește în Berlin și are o diplomă de master în Architectură obținută la Dessau Internaional Architecture (DIA). Este pasionat de fotografie, iar lucrarea sa „UK leaks” redă pavilionul Marii Britanii de la EXPO 2015.

Câștigătorii categoriilor „Open” și „Youth” vor fi anunțați pe 29 martie, iar lista completă a acestora va fi anunțată pe 21 aprilie. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii