Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Cine sunt românii incluși în top „30 sub 30” realizat de Forbes SUA

Ionuț Budișteanu, Cornel Amariei, Anda Gânscă și Andrei Brașoveanu sunt românii incluși în clasamentul „30 sub 30” realizat de Forbes SUA în 2016. Cei trei sunt prezenți în clasamentul celor mai de succes tineri europeni, din industrie, finanțe și media.
30 sub 30

Ionuț Budișteanu, în vârstă de 22 ani este fondatorul VisionBot, o companie care concepe produse la un preț pe care ceilalți inventatori să și-l poată permite. Tânărul este programator încă de la vârsta de 14 ani și a crescut în orașul Râmnicu Vâlcea, cunoscut drept „Hackerville”. Și-a creat o mașină care se conduce singură și care nu are nevoie de costuri mari pentru întreținere și a dezvoltat AI, propriul limbaj de programare. În 2012, pe când avea 16 ani, a fost membru al generației „30 sub 30” Forbes România. Ionuț Budișteanu a mai fost prezent la evenimentul anual Forbes Heroes, în anul 2014. 

Ionut Budisteanu

 

Cornel Amariei are 22 ani și este cunoscut drept inventator, autor și inginer electric. A dezvoltat Lumen, un dispozitiv care folosește un scanner 3D și senzori de vibrații pentru a ușura viața nevăzătorilor. Tânărul este de asemenea inginer cercetare-dezvoltare în Sibiu, în cadrul companiei Continental Automotive, producătorul de șasiuri, motoare și frâne pentru Daimler, care deține mărci precum Mercedez-Benz. La Continental, se ocupă de inovarea produselor cu senzori, care se conectează într-un mod inteligent și sunt caracterizate prin conducere autonomă. În 2013, Forbes România l-a inclus pe tânărul Cornel Amariei în generația „30 sub 30”.

Cornel Amariei

 

VEZI CINE SUNT EUROPENII DIN TOP „30 SUB 30” REALIZAT DE FORBES SUA, INCLUȘI ÎN CATEGORIA MANUFACTURĂ ȘI INDUSTRIE

 

În vârstă de 27 de ani, Anda Gânscă a fondat în anul 2012 Knotch, o companie care se ocupă de marketing de conținut. Concret, compania măsoară succesul pe care îl are un anumit conținut, pentru a ajuta angajații din marketing să analizeze eficient rezultatele. Pentru înființarea companiei, primit fonduri din partea îngerilor investitori, precum fostul CEO al Yahoo, Ross Levinsohn, dar și de investitori instituționali precum Allen & Co. A reușit să strângă 14 milioane de dolari, iar în prezent, Knotch, care are zece angajați, a avut venituri de 200.000 de dolari în 2015 și estimează venituri de 8 milioane de dolari în 2016. Anda Gânscă este membră a generației 2014 a clasamentului „30 sub 30” realizat de Forbes România. 

Anda Gansca

 

 

Andrei Brașoveanu, în vârstă de 29 de ani, este parte a categoriei Finanțe din „30 sub 30”. Investitorul se concentrează pe software, aplicații și servicii financiare. Înainte de a se alătura companiei Accel, a fost parte a Young Entrepreneurs Program with Foundation Capital din Menlo Park. Anterior, a contribuit la dezvoltarea unui startup de pe Wall Street.

 VEZI CINE SUNT EUROPENII DE PE LISTA „30 SUB 30” REALIZATĂ DE FORBES SUA, INCLUȘI ÎN CATEGORIA FINANȚE

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii