FacebookTwitterLinkedIn

Iar această manie a baschetului din SUA este doar o parte din poveste. Popularitatea NBA este în creștere și în China, unde îi ajută pe jucători să încaseze prime bune din contractrele profitabile cu Nike, Adidas și Coca-Cola, branduri care luptă la rândul lor să își extindă acoperirea în Asia.

1. Kobe Bryant LOS ANGELES LAKERS

Câștiguri: 59,8 milioane $ (pe teren: 27,8 milioane $; în afara terenului: 32 milioane $)

Salariul lui Kobe Bryant ajunge la șapte milioane dolari, mai mare decât al oricărui alt jucător. Nike vinde de două ori mai multe perechi de adidași (Bryant) în China decât în Statele Unite ale Americii.

2. LeBron James MIAMI HEAT

Câștiguri: 57,6 milioane $ (pe teren: 17,6 milioane $; în afara terenului: 40 milioane $)

Din nou campion și totodată MVP, LeBron îi are ca parteneri la nivel global pe cei de la Nike, Coca-Cola, Samsung și McDonald‘s.

3. Derrick Rose CHICAGO BULLS

Câștiguri: 32,4 milioane $ (pe teren: 16,4 milioane $; în afara terenului: 16 milioane $)

Doar ce și-a prelungit contractul în valoare de 185 milioane de dolari cu Adidas (n. red. – deja existent de 13 ani), precum și pe cel de cinci ani cu Bulls și pentru care va încasa 95 milioane de dolari.

4. Dwyane Wade MIAMI HEAT

Câștiguri: 30,2 milioane $ (pe teren: 17,2 milioane $; în afara terenului: 13 milioane $)

Veniturile câștigate de Wade în afara terenului de baschet au crescut atunci când el i-a părăsit pe cei de la Nike și a semnat un contract cu producătorul de pantof Li Ning din China, în toamna lui 2012.

5. Kevin Durant OKLAHOMA CITY THUNDER

Câștiguri: 29,7 milioane $ (pe teren: 16,7 milioane $; în afara terenului: 13 milioane $)

Cel mai bun marcator al campionatului se află în cel de-al doilea sezon al său din contractul de 85 milioane dolari cu cei de la Thunder și care se întinde pe o perioadă de cinci ani. O mare parte a veniturilor sale vin și din parteneriatul cu Nike.

6. Carmelo Anthony NEW YORK KNICKS

Câștiguri: 28,4 milioane $ (pe teren: 19,4 milioane $; în afara terenului: 9 milioane $)

Unul din reprezentanții brandului Nike în Iordania, Carmelo Anthony a doborât recordul SUA la Jocurile Olimpice într-un singur joc când a reușit să marcheze 37 de puncte.

7. Amar’e Stoudemire NEW YORK KNICKS

Câștiguri: 27,9 milioane $ (pe teren: 19,9 milioane $; în afara terenului: 8 milioane $)

Ghinionist în ceea ce privește accidentările, Stoudemire mai are doi ani de contract și 45 milioane de dolari de încasat din contractul de 100 milioane de dolari cu cei de la Knicks.

8. Dwight Howard LOS ANGELES LAKERS

Câștiguri: 26,5 milioane $ (pe teren: 19,5 milioane $; în afara terenului: 7 milioane $)

Scandalul iscat cu cei de la Orlando i-a afectat imaginea; atât Coca-Cola cât și McDonald’s nu au mai reînnoit contractul cu acesta.

9. Chris Paul LOS ANGELES CLIPPERS

Câștiguri: 24,8 milioane $ (pe teren: 17,8 milioane $; în afara terenului: 7 milioane $)

Contractul lui Paul cu Los Angeles i-a ridicat statutul. El a mai adăugat State Farm la portofoliul de parteneri, care mai include Nike, Powerade și Upper Deck.

10. Pau Gasol LOS ANGELES LAKERS

Câștiguri: 21,5 milioane $ (pe teren: 19 milioane $, în afara terenului:  2,5 milioane $)

Spaniolul de 32 de ani este cel mai bine plătit jucător european atunci când veniturile sale sunt completate din contracte cu Nike, Banco Popular și EA Sports.