Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Topuri |
|

Cine sunt europenii din top „30 sub 30” realizat de Forbes SUA, incluși în categoria Manufactură și industrie

Forbes SUA a realizat un clasament al celor mai inovatori europeni cu vârste de cel mult 30 de ani, care se remarcă în domeniul industriei și maufacturii.
Ionut Budisteanu

În această categorie sunt prezenți 30 de europeni, printre care și doi români: Ionuț Budișteanu și Cornel Amariei. Mai jos sunt prezentați europenii din generația „30 sub 30” realizată de Forbes SUA în Manufactură și industrie:

 

Edouard Barthes, 25 de ani, Franța

Tânărul este fondatorul EBS, compania prin care intenționeză să salveze mediu și să te ajute să economisești bani. Cei 55 de angajați EBS analizează structuri, acoperă țevi și mansarde pentru a transforma case, spitale, azile și birouri în clădiri care economisesc energie.

 

Andrea Bonzanni, 29 de ani, Italia

Tânărul este expert în energie electrică și consilier de reglementare în cadrul gigantului Electricite de France (EDF). Predă noțiuni despre piața energiei în cadrul instituției de învățământ Sciences Po din Paris și a contribuit la dezvoltarea unei legi europene referitoare la taxele pentru emisii și comerțul de carbon.

 

Bernadette Collins, 29 de ani, Irlanda

Bernadette Collins este inginer mecanic și ajută mașinile din cadrul competiției Sahara DORCE India Forumla One Team să își mențină vitezele mari, în calitate de Senior Strategy Engineer. Anterior, Collins a fost inginer de perfomanță în cadrul competiției McLaren.

 

Fraser Doherty, 27 de ani, Marea Britanie

La vârsta de 14 ani, Doherty vindea gemuri pe care le făcea după rețetele bunicii sale. Astăzi, compania sa SuperJam vinde anual milioane de borcane în peste 2.000 de magazine. Tânărul și-a extins afacerea și în comercializarea de cofeină și alcool, prin intermediul brandurilor Envelope coffee și Beer52.

 

Peter Edwards, 29 de ani, Marea Britanie

Un expert al energiei electrice, Edwards este directorul general al China Carbon Forum, care oferă perspective, date și consultanță șefilor companiilor chineze care activează în industrie. Anterior, Edwards a lucrat în cadrul U.K. Nuclear Decommissioning Authority și în Ambasada Marii Britanii.

 

Louise Ellis, 26 de ani, Marea Britanie

Inginerul civil pregătește orașele lumii pentru încălzirea globală prin a asigura rezistența la intemperii lucrărilor mari de infrastructără. Până în prezent, tânăra a fost director adjunct la Hunter’s Point South Waterfront Park din New York și a lucrat la consolidarea proiectului prin care sistemul de metrou newyorkez să poată facă față furtunilor puternice. Întoarsă în Anglia, Ellis se concentrează pe proiecte care implică înfruntarea inundațiilor și a secetei.

 

Sebastian Erdmann, 28 de ani și Lia Magdalena Weiler, 26 de ani, Germania

Perechea a conceput GloW, o sobă ieftină și sigur destinat țărilor aflate în curs de dezvoltare, care poate fi ușor de asamblat și consumă mai puțin cu 50% lemn, lucru care ajută la salvarea mediului.

VEZI CINE SUNT CEI DOI DOMÂNI PREZENȚI ÎN ACEASTĂ CATEGORIE A GENERAȚIEI „30 SUB 30” 

 

Laura Godek-Miasik, 29 de ani, Polonia

Cofondatoarea LYOFood liofilizează (deshidratează) produse alimentare făcute din ingrediente naturale, pentru momentele în care oamenii fac excursii sau mmerg la camping. Plănuiește să intre pe piețele din SUA și Japonia în 2016.

 

Nick Arapkoules, 27 de ani și Panagiotis Papadiamantis, 25 de ani, Grecia

Acești ingineri au fondat compania Gelic pentru a dezvolta un tip de tehnolofie care transformă căldura pierdută în procesul de generare a energiei solare, în energie curată. Dispozitivul lor, The Phaethon, atașează încălzitoare de apă solare și transformă căldura în energie.

 

James Holloway, 28 de ani, Marea Britanie

Tânărul inginer contribuie la construirea podului Queensferry Crossing din Scoția, un proiect în valoare de 2,1 miliarde de dolari. Este responsabil de supravegherea proiectării designului impus de client, cât și de construcția a trei turnuri înalte de 200 de metri.

 

Arthur Kay, 25 de ani, Marea Britanie

Cafeaua te energizează atunci când ești obosit, dar Arthur Kay vrea să-ți facă plinul mașinii cu această băutură pe bază de cofeină. Compania sa Bio-bean transformă cafeaua măcinată din unitățile de producție a cafelei și din magazine de cafea în 7,5 milioane litri de combustibil bio.

VEZI CINE ESTE ROMÂNCA INCLUSĂ ÎN TOPUL„30 SUB 30” REALIZAT DE FORBES SUA

 

Gerben Kijne, 29 de ani, Olanda

Șeful echipei de design din cadrul Age of Energy, Gerben Kijne, gamifică consumul de curent din locuințe folosing smartphone-uri. Jocul folosește o măsurătoare în timp real care forțtează utilizatorii să scadă consumul electricității.

 

Oleg Kivokurtsev, 24 de ani, Rusia

Inginerul în robotică s-a reprofilat de la armată la marketing, în calitate de cofondator și manager de proiect al Promobot. Roboții săi prietenoși și intuitivi țintesc către o creștere în vânzări prin a asista clienții magazinelor.

 

Johanna Ludwig, 28 de ani, Germania

De profesie inginer, Johanna Ludwig, împreună cu Mata Beery și Lucas Leon au pus bazele Akvola Tech care produce mașinării prin care se filtrează apa și care nu consumă energie multă. Printre clienții companiei se află și guvernul german.

VEZI CINE SUNT CEI 30 SUB 30 TINERI DE SUCCES DIN ROMÂNIA– EDIȚIA 2015 

 

Kristjan Maruste, 27 de ani, Estonia

Fondatorul CoModule plănuiește să conceapă conectivitate și unelte similare cu cele produse de Tesla, care să poată fi folosite în cazul bicicletelor electrice și scooterelor. Hardware-ul și software-ul este atașat vehiculelor pentru a conferi utilizatorilor protecție împotriva infractorilor și care le oferă creatorilor o perspectivă care îi ajută să îmbunătățească produsul.

 

Johannes Mayer, 29 de ani, Germania

Cu ajutorul startup-ului său Blue Inductive, Johannes Mayer vrea să conceapă un siste de încărcare wireless. În prezent, compania dezvoltă stații de încărcare pentru roboți industriali și vehicule electrice.

 

Aleix Megias, 25 de ani, Spania

Tânărul infiner aduce stelele pe Pâmânt prin intermediul startup-ului său Open Cosmos, care produce nano-sateliți ieftini cu scopul de a furniza un acces mai ieftin către spațiu. Anterior, Megias a lucrat în cadrul Agenției Spațiale Europene și Lunar Exploration Office, în calitate de inginer de sistem.

Forbes 30 sub 30, PROMOȚIA 2013

 

Marco Morini, 27 de ani, Italia

Panourile solare nu mai sunt în vogă – Marco Morini creează clădiri solare. Compania sa Sbskin a dezvoltat blocuri de sticlă generatoare de energie, care contribuie cu 10% din cantitatea de energie de care are nevoie clădirea.

 

Rory O’Sullivan, 29 de ani, Irlanda

Tânărul contribuie la conceperea centralelor electrice mai sigure și mai ieftine. Colaborează cu o companie britanică dedicată energiei verzi, Moltex Energy, dar și cu numeroase organizații din Asia, pentru a transforme acest vis al energiei nucleare sigure și ieftine în realitate.

 

Beth Owen, 26 de ani, Marea Britanie

Beth Owen este persoana din spatele logisticii companiei Airbus. Conduce echipe în trei țări pentru a găsi materiale potrivite prin care să poată fi construite aripile modelului de avion A350. Owen lucrează în cadrul Airbus de la vârsta de 16 ani și a obținut numeroase premii pentru munca depusă.

Forbes 30 sub 30, PROMOȚIA 2014

 

Ivan Pasichnyk, 28 de ani, Ucraina

Fondatorul Ecois.me concepe software-uri și hardware-uri care să poată fi conectate la electrocasnice cu scopul de a verifica, în timp real, consumul de energie.

 

Marcin Piatkowski, 27 de ani, Polonia

Piatkowski a lansat JIVR, o bicicletă care costă 1.000 de dolari, nu are lanțuri, poate merge pe o distanță de 20 de mile, are viteze de maxim 16 mile pe oră și se încarcă în 90 de minute.

Forbes 30 sub 30, PROMOȚIA 2015

 

Dmitry Samoylovskikh, 28 de ani, Rusia

Compania tânărului, Telsa Awesome, a dezvoltat o versiune de Post-It fără lipici, care a reușit să strângă 250.000 de dolari pe platforma de fundingn Kickstarter în februarie 2015. Acest tip de hârtie se vinde pe cinci continente.

 

Alexander Schey, 28 de ani, Marea Britanie

Inginerul transformă binecunoscutele autobuze londoneze roșii, supraetajate în autobuze verzi. Fondatorul și CEO-ul companiei Vantage Power modifică design-ul motoarelor hibride și electrice pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile cu 40%.

 

Sakthy Selvakumaran, 27 de ani, Marea Britanie

Inginer civil și autor, Selvakumaran a adus în Africa sistemul de tratare a apei, a construit case rezistente la cutremur în Peru și a adăugat un nou tip de tehnologie a energiei verzi vechilor structuri.

 

Anna Louise Smith, 27 de ani, Franța

Tânăra profesoară conduce echipa de cercetători din a patra generație a centralelor electrice care folosesc reactoare cu sare topită. Cercetările sale se axează pe tehnologia reactoarelor răcite cu sodiu, despre care muilți specialiști consideră că sunt mai sigure și eficiente decât tehnologia folosită în prezent.

 VEZI CINE SUNT EUROPENII DE PE LISTA „30 SUB 30” REALIZATĂ DE FORBES SUA, INCLUȘI ÎN CATEGORIA FINANȚE

Jaroslav Snajdr, 29 de ani, Cehia

Inventatorul a dezvoltat o metodă care să determine capacitatea liniilor electrice sub anumite condiții climatice, fără a fi nevoie de senzori. Tânărul conduce echipa domeniului termal în cadrul Schneider Electric.

 

Leo Teeney, 26 de ani, Marea Britanie

În vârstă de 26 de ani, Leo Teeney este inginer aerospațial, iar în prezent face experimentează capacitatea de stocare a energiei în spațiu și creează ciment cu praf de Lună. În prezent, Teeney lucrează în cadrul Centrului European de Astronauți.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii