Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

Lideri |
|

Cine sunt cei mai bogați români în 2013?

forbes_gala_500_miliardari_top_.jpg
Competiția pentru primul loc al topului "Forbes 500 Miliardari" Ediția 2013 a continuat anul trecut. După surprinzătoare răsturnări de situație, iată cine sunt cei care ocupă primele trei locuri ale clasamentului.

Pentru al doilea an la rând, Ioan Niculae ocupă locul întâi al topului "Forbes 500 Miliardari", cu o avere de 1,1 miliarde de euro. Și-a luat în serios rolul de cel mai bogat român și a continuat investiţiile pentru a deveni independent din punct de vedere energetic și a constituit o replică locală la influentul consiliu al investitorilor străini.

Pe locul doi al clasamentului Forbes din acest an a urcat Dan Grigore Adamescu. Posesorul unei averi de 900 de milioane de euro are activități în domeniul financiar, imobiliar, construcții și energie. Este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri locali și, în același timp, unul dintre cei mai discreți. A fost printre cei care au trecut cu bine de criză, ba chiar a profitat de pe urma ei și a făcut achiziții.

Frank Timiș și Ion Țiriac împart locul trei, având fiecare o avere de 850 de milioane de euro.

Grupul lui FrankTimiș include acum companii precum African Minerals (listată pe piața AIM), African Petroleum (listată pe piața australiană NSE), International Petroleum, Pan Africa sau London Pharma. Acțiunile African Minerals au scăzut la jumătate de la începutul anului și se tranzacționau în această toamnă la prețuri aflate la aproximativ o treime față de maximele din anul 2011.

Holdingul lui Ion Țiriac include în prezent participații importante în cadrul unora dintre cele mai valoroase afaceri din România: Unicredit Țiriac Bank, Allianz-Țiriac sau Metro Cash & Carry România. Dintre afacerile din auto, Premium Auto (importator Jaguar și Land Rover) și Hyundai Auto au avut rezultate bune și au fost în creștere în 2012 față de anul precedent.

Topul "Forbes 500 Miliardari" Ediția 2013 va fi disponibil din 28 octombrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii