Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Alte topuri |
|

Cine sunt cei mai bogaţi europeni

Miliardarii europeni s-au îmbogăţit din modă şi lux.  Forbes.com trece în revistă averile de pe vechiul continent.
europa_criza.jpg

În Germania au apărut 26 de noi averi fabuloase în 2014, iar aceasta a devenit astfel a treia cea mai bogată ţară europeană, conform topului celor mai bogaţi oameni din lume, publicat de ediţia americană a revistei Forbes.

Armancio Ortega, cel mai bogat bărbat din Europa, avea o avere de 62 de miliarde în martie 2014. Cea mai bogată femeie de pe continent este Liliane Bettencourt (91 de ani), proprietara L’Oreal, cu o avere de 34,5 miliarde de dolari. Moda şi retailul i-au adus pe următorii plasaţi pe lista celor mai bogaţi europeni: Miuccia Prada, Giorgio Armani, Stefan Persson (magnatul H&M) şi Bernard Arnault (LVMH). Dulciurille sunt sursa averii pentru cel care ocupă locul al cincilea în topul celor mai bogaţi europeni: Michele Ferrero.  Şi retailul este o sursă importantă de bogăţie pentru europeni: trei din primii zece au afaceri în această zonă: Karl Albrecht, Dieter Schwartz şi Theo Albrecht (Aldi).

Europa are 468 de milardari, adică 28% din averile cu zece cifre ale lumii. Ţara europeană cea mai bogată în miliardari este Rusia, cu 111 miliardari, iar Germania are 85. La mare distanță se află Marea Britanie cu 47 de miliardari, iar Franța doar 43.  Georgia, Guernsey, Lituania şi România au doar câte un miliardar.

Vezi aici cine sunt cei mai bogaţi din lume.

Vezi aici  românii din istoria topului Forbes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii