FacebookTwitterLinkedIn

În zilele noastre, o mare parte a planetei trăiește într-un univers influenţat de către civilizaţia britanică. Cum au ajuns aceste insule din largul coastei continentului european să domine globul și să inventeze lumea modernă? Fiecare episod prezintă un moment care a schimbat cursul istoriei, dezvăluindu-ne astfel povești ale străduințelor umane: lupta în ciuda șanselor infime și triumful spiritului uman, sursele de inspirație pentru invenții și inovații, tăria de caracter și eroismul.

Dacă în debutul seriei, telespectatorii află cine și cu ce scop a fost construit Stonehenge-ul, iar apoi descoperă efectele pe care cucerirea normandă din 1066 le-a avut asupra structurilor sociale din Anglia, episoadele următoare dezvăluie impresionanta dezvoltare care a avut loc în urma revoluţiei industriale.

Astfel, progresele tehnologice britanice din secolul al XIX-lea au ajutat pe de o parte la colonizarea Australiei și pe de altă parte, aceleași progrese tehnologice au transformat Războiul Crimeii într-unul din cele mai violente războaie până la acea dată.

Ultimele două episoade prezintă dezvoltarea Londrei pe parcursul erei Victoriene, precum și transformarea naţiunii britanice ca urmare a celor două Războaie Mondiale.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.