FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, companiile IT&C ce provin din Europa aduc mai puțin de 10% din vânzările mondiale ale primelor 100 companii de profil. În contrast, în topul țărilor care generează cele mai mari venituri ale sectorului se află companii din Statele Unite – un puternic centru de inovație – și Asia, care beneficiază de forță de muncă ieftină. Totodată, doar 15% dintre aceste 100 de companii sunt din Europa. 

Aflați mai multe pe site-ul AT Kearney.

Potrivit reprezentanților AT Kearney, companiile europene din industria tehnologică au nevoie de o strategie comună care să se bazeze pe dezvoltarea pe segmentele atractive ale industriei și adaptarea la noutățile pieței sau pe o coordonare mai bună a investițiilor. Astfel, un sector tehnologic bine pus la punct este esențial pentru dezvoltarea unei industrii moderne: în prezent, peste jumătate din ramurile industriei se bazează pe tehnolgie.  

Pentru realizarea acestui studiu, compania de consultanță a împărțit sectorul IT în nouă segmente cheie: servicii IT, hardware, computere și notebook-uri, software, telecomunicații, electronice, semiconductori, componente electronice și accesorii.

Potrivit raportului, vânzările din aceste domenii s-au situat în 2011 la nivelul de 2.800 de miliarde de dolari în Statele Unite. Cel mai mare segment, serviciile IT, au contribuit cu 815 miliarde de dolari la suma totală, urmat de electronice (378 de miliarde de dolari), semiconductori (317 miliarde de dolari) și software (297 de miliarde de dolari).

În ceea ce privește numărul de angajați din sectorul european de IT, acesta este de peste trei milioane de persoane, deși se observă o scădere și a acestui indicator.