Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Cine îşi (mai) doreşte să devină broker imobiliar?

business.jpg
Peste 5.700 de bucureșteni au optat în 2012 pentru varianta unei reconversii profesionale și alegerea unui job de broker în domeniul imobiliar.

Asociația Brokerilor Imobiliari (ABI) a inițiat la finalul lunii iunie 2012 un amplu proces de recrutare de personal pentru agențiile imobiliare-partenere, iar în doar șase luni de la startul campaniei aproximativ 1.000 de candidați au aplicat lună de lună pentru un astfel de post.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 21 și 35 de ani formează majoritatea covârșitoare a celor care aplică la un post de agent/ broker imobiliar, aproximativ 75% dintre aceștia fiind de sex masculin. Cu studii universitare în curs sau finalizate, în special în domeniul economic sau tehnic, cei mai mulți dintre candidați nu au niciun fel de experiență în real estate sau experiență minimă. Aceștia provin mai ales din zona vânzărilor sau se află la primul lor loc de muncă. O categorie aparte a candidaților este reprezentată de persoanele cu o vastă experiență în domeniul imobiliar, agenți imobiliari de carieră, care își doresc să schimbe mediul de lucru.

Anii de criză au redus considerabil numărul celor care practică meseria de agent imobiliar în Capitală. Dacă piața muncii număra în 2007 peste 10.000 de astfel de specialiști, în 2012, în jur de 4.000 de persoane au activat în acest domeniu, în creştere faţă de 2010, când numărul agenţilor imobiliare era de 3.000.

Pentru a practica meseria de agent/ broker imobiliar cu acte în regulă, persoana care desfașoară această activitate este obligată să urmeze cursuri specializate. Pe baza diplomei de absolvire a acestor cursuri, se poate angaja în cadrul unei agenții pe post de agent imobiliar sau își poate înființa propria agenție imobiliară. De altfel, una din condițiile impuse de Registrul Comerțului la fondarea unei agenții imobiliare este ca administratorul firmei să fie absolvent al unor cursuri specializate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii