FacebookTwitterLinkedIn

Sundar Pichai a preluat funcția de CEO Google în contextul schimbării majore prin care compania urmează să treacă. Anul acesta, Google va deveni subsidiară a holdingului Alphabet.

Noul CEO are 43 de ani și s-a născut în provincia indiană, Tamil Nadu. A studiat la Institutul Indian de Tehnologie, unde s-a specializat în inginerie metalurgică, pentru ca apoi să urmeze cursurile Universității Stanford din SUA, pe care au absolvit-o cei mai mulți angajați ai Google.

Sundar Pichai lucrează pentru gigantul american încă din 2004, când a contribuit la apariția Google toolbar, ce permitea utilizatorilor Internet Explorer și Firefox să își seteze Google ca pagină de start.

În următorii ani, și-a adus contribuția în lansarea Google Chrome, cel mai utilizat browser la momentul actual. Ulterior, Sundar Pichai a devenit vicepreședintele companiei, apoi vicepreședinte executiv, în 2013, când a ajutat la dezvoltarea sistemului de operare Android,

Anul trecut, Pichai a devenit Chief Product Officer în cadrul companiei – cele mai multe produse Google cu excepția Youtube, sunt concepute de el, printre care Google+, Google Wallet sau Android Pay.

Noul CEO Google se mai ocupă și de Google I/O, conferința destinată dezvoltatorilor Google, unde răspunde clienților la întrebările referitoare la noile versiuni Android sau Chrome.

În general tăcut, Sundar Pichai este admirat de colegii săi nu doar pentru competențele sale inginerești, dar și pentru personalitatea sa plăcută.

În calitate de CEO Google, numărul său de responsabilități a crescut – aplicații, hărți, reclame, Android, Chrome și Youtube sunt doar câteva din produsele Google pe care le va controla.

VEZI MAI MULTE DESPRE NOUA STRUCTURĂ ORGANIZAȚIONALĂ GOOGLE