Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Cine este Sicario?

În care aflăm, dintr-un film american, că, așa cum zice românul, nu tot ce zboară se mănâncă.
sicario

Principii, respectarea legii, urmarea procedurilor. Este tot ce-și dorește Kate Macer (Emily Blunt), agent de teren din cadrul FBI. Și nimic din toate acestea nu mai este respectat în misiunea specială în care este trimisă și care are loc în nordul Mexicului, un teritoriu controlat de mafia drogurilor.

Până aici, pare o poveste tipic americană, cu eroi – o eroină, în cazul de față – care fac imposibilul, și, respectând neabătut legea, readuc ordinea în haosul creat de răufăcători. Pe parcursul misiunii însă, Kate își dă seama că nu are niciun control asupra situației și că are inamici peste tot, inclusiv printre cei pe care-i credea aliați.

Sicario aruncă o privire asupra misiunilor la limita legii de la graniţa mexicană şi asupra cartelurilor. Dar această poveste este şi despre America, despre idealism şi realism, concepte care se ciocnesc între ele atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor din cealaltă ţară”, spune regizorul Denis Villeneuve.

Pentru scenaristul Taylor Sheridan, născut în Texas, care a crescut călătorind dincolo de graniţă pe vremea când aşa ceva era la ordinea zilei, scufundarea în această realitate a avut o atracţie deosebită, cu valenţe personale.Mi-am dat seama că acel Mexic nu mai există, că nu mai este Mexicul în care cineva se ducea, pur şi simplu, cu maşina. A devenit un loc al ilegalului”, spune Sheridan. „În acelaşi timp, mi-am dat seama că nu am mai văzut filme despre felul în care s-a schimbat viaţa din nordul Mexicului, despre felul în care această zonă a devenit una a drogurilor şi a corupţiei despre cum cartelurile au devenit militarizate şi cum maşinăria guvernamentală americană a făcut sau nu faţă problemelor care se revărsau dincolo de graniţă”.

Citiți ”non-cronica” filmului ”Un etaj mai jos”

Sheridan a vrut să spună o poveste personală – o poveste despre cum o persoană decentă, care vrea să facă dreptate este urmărită irevocabil de revelaţiile pe care le are la graniţă. Poveştile cu crime sunt de obicei spuse fie din punctul de vedere al eroului, fie din cel al răufăcătorului”, explică. „Această poveste nu putea fi astfel. Această poveste e una în care chiar şi când crezi că răufăcătorul a fost prins, îţi dai seama că răul era, de fapt, în altă parte, iar mâine va mai apărea un altul.”

S-ar putea să vă intereseze: Cum s-a implicat un om de afaceri timișorean din domeniul imobiliarelor în producția unei pelicule românești care a câștigat ”Ursul de Argint” la Berlin.

Benicio del Toro, care face unul dintre cele mai conflictuale roluri ale sale – Alejandro, fostul procuror care se lansează într-o vendetă sângeroasă. „Este greu să spui dacă vreunul dintre personajele din Sicario este cu adevărat bun sau rău. Oare scopul chiar scuză mijloacele? Ce se întâmplă atunci când eşti într-o situaţie în care vrei să omori un om şi ajungi să ucizi 20 de oameni nevinovaţi? L-ai ucis pe cel rău cu orice preţ?”

Pelicula, distribuită în România de Freeman Ebtertainment, este în cinematografe din 18 septembrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii