Cautare
, Contributor

Auto |
|

Cine este noul șef Volkswagen și ce promite acesta

La câteva zile după demisia  lui Martin Winterkorn, Volkswagen a ales un nou CEO și a concediat o parte din staff, informează The Guardian.
 aboneaza-te

Matthias Müller, șeful Porsche, este noul director executiv al Volkswagen și învinovățește o „mică parte” din staff pentru scandalul referitor la emisiile poluante. În consecință, o parte din echipă a fost concediată. Noul CEO Volkswagen nu a dezvăluit însă câți membri ai staffului și-au pierdut locul de muncă sau cine sunt aceștia, dar susține că scandalul este rezultatul unui „comportament ilegal pe care l-au avut inginerii și tehnicienii implicați în construirea motorului”.

Bernd Osterloh, președintele de sindicat al angajaților de la VW și membru al consiliului de supraveghere a declarat: „Un grup mic a cauzat probleme companiei noastre. Avem nevoie de un mediu în care greșelile să nu fie ascunse, ci comunicate liber”.

Matthias Müller și Bernd Osterloh  au discutat despre aceste probleme în cadrul unei conferințe de presă organizate în vederea anunțului privind noul director executiv al VW. Matthias Müller a fost ales pentru a îndeplini această funcție, devenind astfel succesorul lui Martin Winterkorn, care și-a prezentat demisia după ce au apărut dezvăluiri referitoare la software-ul instalat de producătorul auto în mașinile VW din SUA, cu scopul de a ascunde nivelul ridicat de emisii.

„Cea mai urgentă misiune a mea este recâștigarea încrederii în grupul VW prin transparență maximă, dar și prin a trage concluziile corecte din situația actuală”, a spus Matthias Müller.

Noul șef VW, în vârstă de 62 de ani s-a născut în Karl Marx Stadt (actualul Chemnitz). A intrat în industria auto în 1978, când a început să lucreze pentru Audi și s-a făcut remarcat în poziția de șef Porsche, pe care a ocupat-o în ultimii cinci ani. A studiat cibernetica la Universitatea de Științe Aplicate din München. În 1984, a ocupat funcția de șef al diviziei de Analize Sisteme în cadrul departamentului de IT al Audi, iar zece ani mai târziu a lucrat la planificare produse. A contribuit la lansarea Audi 3 și ulterior a devenit director general de produse la Audi.

SCANDALUL VOLKSWAGEN, O AMENINȚARE MAI MARE PENTRU ECONOMIA GERMANIEI DECÂT CRIZA ELENĂ A DATORIILOR

A gestionat gama de produse Audi și Lamborghini din 2003, iar din 2007 s-a ocupat de proiectele de mașini ale Volkswagen AG. Trei ani mai târziu, în 2010, a fost numit CEO la Porsche. Potrivit Financial Times,  marca Porsche a avut rezultate bune în perioada mandatului său, drept pentru care Matthias Müller este foarte respectat în cadrul grupului.

Totodată, Wall Street Journal anunță că Matthias Müller este un apropiat al principalilor acționari ai companiei, familiile Porsche și Piëch, moștenitoare ale inventatorului Beetle, Fedinand Porsche: „Am lucrat împreună pentru mult timp și cu încredere reciproca”, a declarat Wolfgang Porsche, președintele consiliului de supraveghere al companiei. „Familia Porsche – Piëch se află în spatele Volkswagen fără doar și poate”, a mai spus acesta.

VEZI CARE ESTE BUGETUL DE PUBLICITATE AL MĂRCII VOLKSWAGEN ÎN ROMÂNIA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii