FacebookTwitterLinkedIn

Americanii de la Cargill sunt prezenți în România atât în tradingul cu cereale, cât şi în producţa de ulei vegetal sau de nutreţuri pentru animale. Traderul deţine în țara noastră o reţea ce numără aproximativ 20 de silozuri cu o capacitate de peste 550.000 de tone de cereale. Tot în România vinde uleiul vegetal produs sub brandul Untdelemn de la Bunica. În 2011, Cargill Agricultură SRL, subsidiara companiei americane din România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 683 milioane de euro.

Află cine este băcăuanul, care deține unul dintre cei mai mari traderi de îngrășăminte chimice, pesticide, semințe și cereale din țară, și care povestește în exclusivitate pentru Forbes România detaliile din spatele deciziei de a cumpăra Pambac.

Alfred Toepfer, companie controlată de gigantul american ADM este unul dintre cei mai discreţi traderi din România, cu afaceri de aproximativ 400 de milioane de euro. Traderul urmează să investească în Ialomița într-un siloz cu o capacitate de 7.000 de tone. În județ sunt prezenți deja concurenții direcți, precum Cargill sau Interagro, companie românească controlată de omul de afaceri Ioan Niculae.

Glencore, traderul elveţian multinaţional controlează afaceri de aproximativ 270 de milioane de euro în România. La sfârșitul anului trecut, compania se afla în pole position pentru preluarea producătorului de ulei vegetal Prutul Galaţi. Compania gălățeană, cu afaceri de aproximativ 120 de milioane de euro în 2011 deține o adevărată mină de aur pentru traderul elvețian: silozuri şi baze de preluare a cerealelor de-a lungul Dunării şi în Moldova.