FacebookTwitterLinkedIn

Compania Hidro Salt B 92 este beneficiara celui mai mare contract acordat de Primăria Municipiului București, condusă de Sorin Oprescu, în perioada 2013-2015, potrivit unui top realizat de un post de televiziune, care citează date din SEAP.

Contractul, în valoare de aproape 290 de milioane de lei, vizează finalizarea unor blocuri în comuna Ghermănești. Compania Hidro Salt B 92, înființată în 1996, a înregistrat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri din ultimii 15 ani – 18 milioane de lei – și un profit net de puțin peste patru milioane de lei, de asemenea cel mai mare înregistrat din anul 2000 încoace.

Potrivit listafirme.ro, societatea este controlată de Georgeta Băiculescu, în timp ce administrator este Marius George Băiculescu.

Potrivit postului de televiziune, o altă companie care derulează afaceri cu Primăria Municipiului București este Rotary Construcții,controlată de omul de afaceri Mihai Rotaru. Două sunt contractele obținute de această companie de la PMB: reabilitarea sediului Primăriei (81,7 milioane lei) și sistemul de drenare și lucrări de canalizare pentru lacurile Titan, Tineretului și Carol (80,2 milioane lei).

Regele Mihai a decis să îi retragă lui Sorin Oprescu calitatea de membru al Ordinului Coroana României

După trei ani consecutivi de creștere, în perioada 2010-2012, afacerile Rotary Construcții, companie controlată de Mihai Rotaru, au înregistrat doi ani consecutivi de scădere. Astfel, anul trecut, veniturile companiei au ajuns la 133.848.780 lei față de 137.280.299 lei în 2013, în timp ce profitul net s-a diminuat de la 2.237.526 lei la 2.159.323 lei.

Rotary Construcții, principalul vehicul comercial prin care omul de afaceri Mihai Rotaru își desfășoară afacerile, a fost înființată în 1990 și este cunoscută pentru restaurări ale unor clădiri reprezentative precum Palatul Telefoanelor sau Palatul Kretzulescu, dar și pentru realizarea de lucrări de reabilitare și infrastructură.

Alte companii care au obținut contrace de la Primăria condusă de Sorin Oprescu au fost UTI Grup, ai cărei acționari sunt persoanele juridice UTI Holdings B.V., înregistrată în Olanda și TIU Holding LTD, Cipru și administrată de Lucia Urdăreanu, Mihai Ianciu, Doina Paula Popescu, Mihail Tănăsescu și Vasile Adrian Dragomir – 99,9 milioane lei pentru modernizarea patinoarului artificial Mihai Flamaropol și Euroconstruct Trading 98, controlată de oameniide afaceri Dan Besciu și Sorin Vulpescu, prin VVV Managementul Afacerilor SRL – 88 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii din Piața Sudului.