Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Cinci tendințe de pe piața serviciilor IT

Furnizorul de servicii de dezvoltare software și soluții IT Luxoft a trasat cinci tendințe care vor marca în continuare piața serviciilor IT -  serviciile offshore de proximitate, ascensiunea Europei Centrale și de Est în IT și securitatea cibernetică sunt doar câteva dintre acestea.
Tendinte pe piata serviciilor IT

Serviciile offshore de proximitate (nearshore) este una dintre tendințele care vor continua să fie reprezentative pentru piața serviciilor IT în următoarea perioadă. Clienții optează tot mai mult pentru externalizarea proiectelor către destinații nearshore, iar factorii care influențează în mod deosebit această tendință țin de comunicarea facilă și de necesitatea adaptării cât mai rapide la cerințe în continuă schimbare.

O altă tendință pe care specialiștii Luxoft au identificat-o este ascensiunea Europei Centrale și de Est în IT. Această regiune devine tot mai atractivă pentru investitorii globali care caută să își scadă costurile, să își crească eficiența operațională și să își îmbunătățească serviciile. Potrivit specialiștilor, România continuă să funcționeze ca o parte esențială a activității din centrele IT de livrare pentru piețele dezvoltate. Spre exemplu, furnizorii români oferă experiză în mai multe limbi, proximitate pentru o varietate de piețe europene și o forță de muncă bine pregătită.

VEZI ȘI: LUXOFT ROMÂNIA ANGAJEAZĂ 100 DE SPECIALIȘTI IT ÎN DIVIZIA AUTO

Securitatea cibernetică este a treia tendință a pieței serviciilor IT. În momentul de față, aceasta nu se mai rezumă doar la protecția calculatorului sau a datelor personale, ci s-a extins și la nivelul marilor companii care trebuie să își protejeze atât rețelele, cât și bazele de date interne. Soluțiile de prevenire a infracționalității cibernetice implică algoritmi complecși, care necesită competențe avansate din partea inginerilor IT. Odată cu dezvoltarea Internet of Things (IoT) și apariția dispozitivelor inteligente, se estimează o creștere a vulnerabilității utilizatorilor în fața atacurilor cibernetice, ceea se va reflecta în dezvoltarea soluțiilor de prevenire a acestui tip de infracționalitate.

CARE SUNT INDUSTRIILE AFECTATE CEL MAI DES DE ATACURILE CIBERNETICE

Competențele inginerilor software cântăresc în alegerea furnizorului de soluții IT este de asemenea o tendință. Clienții aleg să lucreze cu furnizori care au abilitățile necesare să înțeleagă ușor cerințele unui proiect și să livreze soluțiile conform specificațiilor comunicate.

Ultima tendință subliniată de specialiștii Luxoft este înțelegerea industriei. Transformarea digitală schimbă modelele de afaceri şi peisajul concurenţial din cele mai multe industrii. Pe fondul cerințelor de business în schimbare și al nevoii de digitalizare a industriilor, tot mai mulți clienți se îndreaptă către furnizori care reușesc să construiască soluții ce pot deveni operaționale într-un timp cât mai scurt și a căror implementare este mai eficientă din punctul de vedere al costurilor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii