FacebookTwitterLinkedIn

Îngrijiți-vă de elementele de bază

Există câteva lucruri foarte simple pe care le puteți face pentru a crește valoarea unei proprietăți de închiriat, dar poate cel mai important este să efectuați verificări periodice şi lucrări de întreținere și curățenie între închirieri. Dacă este nevoie, înlocuiţi obiectele de iluminat, curăţaţi bine covoarele şi reparaţi sau înlocuiţi obiectele de mobilier care sunt deteriorate.

Concentraţi-vă pe ce e important pentru chiriaş

În general, pentru orice chiriaş, aspectul bucătăriei și al băii este esenţial atunci când alege o proprietate de închiriat. Dacă vă ocupaţi de acestea două, vă va fi mai uşor să creşteţi valoarea proprietăţii, indiferent dacă este cazul unei garsoniere de inchiriat in Iasi, care este un oraş universitar, cu o piaţă imobiliară mai dezvoltată, sau dacă este cazul unui apartament într-un oraş mai mic, de provincie. În cazul băii, asiguraţi-vă că faianța și gresia sunt bine curăţate şi că nu lipseşte sau nu se clatină nicio placă. De asemenea, aveţi grijă ca mobilierul de baie să arate bine. Dacă este umflat sau zgâriat, ar fi bine să-l înlocuiţi. La bucătărie, dacă este cazul, vopsiţi mobila sau folosiţi un autocolant pentru a-i oferi un aspect mai îngrijit. Dacă în bucătărie există obiecte electrocasnice (cuptor cu microunde, fierbător electric etc.) asiguraţi-vă că sunt perfect curate. 

Un stil pe gustul tuturor

Este tentant să decorați o proprietate de închiriat așa cum aţi decora propria casă, pentru că aveţi deja o idee despre cum doriți să arate și ce vă va face să vă simţiţi confortabil. Cu toate acestea, este important să vă amintiţi că nu toţi avem aceleaşi gusturi. 

Când decorați pentru prima dată o proprietate de închiriat, ar trebui să alegeţi mai curând culori neutre și un mobilier simplu. Astfel potenţialii chiriaşi pot adăuga elemente care să-i facă pe ei să se simtă ca acasă sau care corespund gusturilor personale.

Detaliile fac diferenţa 

Oricare ar fi avantajele proprietăţii pe care o oferiţi spre închiriere, nu ezitaţi să le puneţi în evidenţă prin detalii semnificative. De exemplu, dacă apartamentul sau garsoniera pe care vreţi să o închiriaţi are un balcon spaţios, nu ezitaţi să evidenţiaţi acest aspect amplasând acolo câteva plante decorative sau o masă micuţă cu două scaune. Pe de altă parte, dacă există anumite defecte ale proprietăţii, aveţi grijă să le ascundeţi cu gust. Aşadar, nu aglomerați un dormitor prea mic cu prea multă mobilă sau cu un mobilier masiv, chiar dacă doriţi să le oferiţi chiriaşilor suficient spaţiu de depozitare. 

O analiză a pieţei

Dacă proprietatea dumneavoastră se află pe o piață imobiliară deosebit de competitivă, puteți lua în considerare adăugarea unor “bonusuri” pentru a atrage chiriași care sunt dispuși și capabili să cheltuiască un pic mai mult. De exemplu, puteți investi în electrocasnice de cea mai bună calitate sau puteți lua în considerare instalarea unui sistem de securitate sau a unei centrale termice de apartament. Pe de altă parte, aceleaşi sfaturi sunt valabile şi pentru o piaţă mai puţin competitivă. Astfel de investiţii cu siguranţă vă vor scoate proprietatea în evidenţă.

Urmând aceşti paşi simpli, cu siguranţă veţi putea obţine, pe termen lung, un profit mai mare de pe urma proprietăţii dumneavoastră de închiriat, iar investiţiile se vor amortiza în scurt timp.