FacebookTwitterLinkedIn

După ce, în 2019, Israelul a fost desemnat, în cadrul Galei Forbes, ca fiind ,,cea mai cool destinație de vacanță”, anul trecut Țara Sfântă a primit premiul pentru ,,cea mai bună destinație pentru femei”, de altfel un binemeritat titlu, întrucât este o țară foarte sigură, lipsită de prejudecăți sau ,,etichete”, unde femeile se pot bucura în voie de toate oportunitățile turistice, indiferent că aleg să meargă la plajă, în pelerinaj, la un maraton de cumpărături sau un concert în aer liber.

Iată care ar fi principalele cinci motive pentru care Israelul merită să fie pe lista destinațiilor de vacanță obligatorii:

Vreme perfectă pentru plajă
Toate plajele din Tel Aviv sunt certificate Blue Flag. Israel are o climă blândă pe tot parcursul anului, astfel că poți vizita această țară aparte indiferent de anotimp. Chiar și în lunile de iarnă, temperatura este de aproximativ 20°C. Cu acces la patru mări (Marea Mediterană, Marea Galileii, Marea Moartă și Marea Roșie), Israelul are peste 200 km de coastă și aproximativ 50 de plaje amenajate. Toate cele 13 plaje din Tel Aviv sunt certificate Blue Flag, ceea ce atestă că aici se respectă cele mai înalte standarde de confort, siguranță și curățenie, există și facilități pentru persoanele cu dizabilități, iar măsurile pentru protejarea mediului nu sunt nicidecum neglijate.

Gastronomie variată
Israelul are o cultură culinară incredibilă, determinată de numărul mare de restaurante ce combină diferite stiluri gastronomice, creative și exotice. În gastronomia israeliană se regăsește o varietate de gusturi și arome provenite din bucătăria evreiască, arabă și mediteraneeană.

În afară de tradiționalele shakshuka, falafel, shawarma sau baba ganoush, pe care le vei găsi la orice restaurant, cât de mic, este important de știut că Israelul este statul cu cel mai mare număr de vegani din lume raportat la numărul de locuitori. Aici este paradisul mâncării sănătoase, al salatelor sățioase și al fructelor delicioase. Nu vei avea probleme să găsești mâncare vegetariană sau vegană la orice restaurant din Israel. Dacă iubiți sushi, e bine de știut că Tel Avivul este pe locul 3 în lume, după Tokio și New York, ca număr de restaurante japoneze raportat la numărul de locuitori.

Locuri încărcate de istorie și un important centru religios
Cu cetăți și locuri vechi de câteva sute sau chiar mii de ani, Israel se transformă într-o adevărată lecție de istorie pentru pasionații de vestigii. Cetatea Jaffa este printre cele mai fotografiate locuri din Israel, iar Acre își răsplătește vizitatorii cu vestigii vechi de 5.000 de ani.

O vizită în Israel nu este completă fără un tur în Ierusalim. Orașul vechi îi primește cu brațele deschise pe toți credincioșii care își doresc să fie mai aproape de locurile sfinte, iar zonele pietonale din orașul nou răsplătesc din plin curiozitatea și setea de cunoaștere a turiștilor. Zona comercială Mamilla se continuă cu un labirint de străduțe pietonale, ce găzduiesc restaurante de top și baruri cu muzică live.

Relaxare la Marea Moartă și scufundări în Eilat
Marea Moartă este un spa natural unic, fiind cel mai jos punct continental din lume, situat la aproximativ 400 de metri sub nivelul mării. Se spune că trebuie să ajungi cel puțin o dată pe an la Marea Moartă, întrucât apa sărată de aici are numeroase efecte pozitive, contribuind la rezolvarea a nenumărate probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni ale pielii, probleme cardiace sau astm. Resorturile de aici sunt specializate în tratamente spa, la cel mai înalt nivel, și, dincolo de efectele benefice ale Mării Moarte, locul te va fascina, cu siguranță, prin unicitatea peisajelor.

Iar dacă Marea Moartă este destinația celor care vor să experimenteze beneficiile apei sărate, Marea Roșie este perfectă pentru cei care vor să se bucure de plajă chiar și în lunile mai reci din an. Eliat, „perla de la Marea Roșie”, este printre cele mai populare stațiuni din Israel, grație peisajelor și atmosferei relaxate, de vacanță, care plutește în aer și te însoțește la tot pasul. De asemenea, la Marea Roșie se pot practica și sporturi de apă, iar cei mai aventuroși pot opta pentru o vizită la The Dolphin Reef din Eliat, unde înoți cu delfinii în mediul lor natural.

Comori vintage în cetatea Jaffa
Pentru iubitoarele de „comori vintage”, cetatea Jaffa ascunde multe magazine micuțe care comercializează de la haine și accesorii la decorațiuni și chiar mobilier vintage. Aveți șansa să găsiți piese de designer, obiecte vechi de zeci sau chiar sute de ani, de inspirație arabă sau vestică. Este paradisul colecționarilor de antichități și o oprire obligatorie într-o vizită în Tel Aviv.