Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Cinci miliardari au fost arestați în aceeași zi. Din ce țară sunt și ce acuzații le-au fost aduse

Cinci miliardari din Algeria au fost arestați în cadrul unei anchete anticorupție, potrivit unei televiziuni de stat de la Alger, preluată de Reuters. Cei mai mulți dintre acești miliardari erau apropiați ai fostului președinte Abdelaziz Bouteflika.

Issad Rebrad, unul dintre cei arestați, este considerat cel mai bogat om de afaceri din Algeria, iar ceilalți patru sunt frați din familia Kouninef. Comandantul armatei algeriene, general-locotenent Gaid Salah, a declarat săptămâna trecută că se aşteaptă la inculparea pentru corupţie a unor membri din elita conducătoare.

O instanţă i-a citat deja pe Ahmed Ouyahia, fost premier, şi pe Mohamed Loukal, fost ministru de finanţe, într-un dosar referitor la deturnarea de fonduri publice, a anunţat sâmbătă televiziunea publică, potrivit Stirileprotv.ro.

După ce s-a aflat la putere 20 de ani, Bouteflika a demisionat în urmă cu două săptămâni, la presiunea armatei şi a manifestaţiilor de protest ale algerienilor care cer schimbarea. Funcţia de şef al statului a fost preluată de preşedintele camerei superioare a parlamentului, Abdelkader Bensalah, ca interimar pe o perioadă de 90 de zile, până la alegerile prezidenţiale din 4 iulie.

Începând din 22 februarie, în Algeria au avut loc demonstraţii, în general paşnice, care au continuat şi după demisia şefului statului. Protestatarii cer înlăturarea întregii elite care a guvernat ţara după obţinerea independenţei faţă de Franţa, în 1962, şi judecarea celor corupţi. La cea mai recentă manifestaţie, organizată vineri, sute de algerieni au cerut demisia lui Bensalah şi a altor oficiali de rang înalt.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii