FacebookTwitterLinkedIn

Prin punerea în comun a expertizei lor complementare, cele cinci companii intenționează să dezvolte și să comercializeze împreună sisteme și software dedicat mobilității în orașe, regiuni, societăți și cetățeni.

Inteligența artificială, securitatea cibernetică, conectivitatea, electronica încorporată și tehnologia virtual twin vor contribui la excelența acestor noi produse și servicii.

De asemenea, pentru a promova inovația, Software République își propune să creeze un fond de investiții pentru a finanța cele mai promițătoare start-up-uri din domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligentă, unde acestea vor avea acces la o dezvoltare virtuală colaborativă, un mediu de experimentare și mentorat, printr-o rețea valorică.

Potrivit Boston Consulting Group, piața globală a mobilității va crește cu 60% până în 2035, ajungând la 11.000 miliarde de euro. Această creștere este determinată, în principal, de apariția disrupțiilor tehnologice – vehicule electrice, componente noi, noi servicii post-vânzare și alte servicii cu valoare adăugată – a căror pondere va crește de la 5% la 45% din piața globală a mobilității. 

„În calitate de creatori de tehnologie și integratori de soluții complexe, vom pune la dispoziția acestui ecosistem unic expertiza noastră digitală în reducerea amprentei de carbon și a tehnologiilor noastre inovatoare în domenii cheie, precum inteligența artificială, securitatea digitală, cloud, IoT sau calculul de înaltă performanță. Combinând punctele forte ale celor mai importanți jucători mondiali în domeniul auto și tehnologie, această inițiativă promite să accelereze decarbonizarea mobilității”, a declarat Elie Girard, Chief Executive Officer Atos, furnizor de soluții în domeniile securității cibernetice, cloud și performance computing.

Au fost identificate trei domenii principale de cooperare: crearea de sisteme inteligente pentru facilitatea conectivității sigure între vehicul și mediul său digital și fizic, sesiuni de simulare și sisteme de data management pentru optimizarea fluxurilor pentru teritorii și companii, urmate de realizarea unui ecosistem energetic pentru simplificarea experienței de încărcare.