Cautare
, Redactor Forbes România

Media şi entertainment |
|

Cinci lucruri pe care trebuie să le iei în considerare la un interviu de angajare

Interviul de angajare reprezintă de multe ori un motiv care poate crea nelinişte şi nerăbdare, mai ales dacă ultimul interviu la care ai fost s-a derulat cu mult timp în urmă.
 aboneaza-te
shutterstock_588283004

Iată câteva lucruri de care ar fi util să îţi aminteşti înainte de a te prezenta în faţa angajatorului:

Acceptă-ţi teama, dar nu te lăsa inhibat de ea

Faptul că recunoşti şi accepţi teama, înseamnă că îţi pasă cu adevărat şi că eşti conştient de situaţie. Inspiră, respire, iar mai apoi încearcă să vizualizezi această etapă a recrutării ca fiind nimic altceva decât o discuţie, la care doi oameni încearcă să descopere în ce mod pot să colaboreze în viitor.

Interviul are beneficii atât pentru angajator, cât şi pentru angajat

Acest proces nu se rezumă numai la a-l impresiona pe intervievator în scopul obţinerii postului respective, ci reprezintă şi un exerciţiu de cunoaştere, prin care îţi poţi da seama dacă job-ul respectiv ţi se potriveşte sau nu. De asemenea, acordă o atenţie deosebită şi faţă de atmosfera care se crează în cadrul interviului pentru că și în funcție de acest lucru vei medita dacă într-adevăr vrei să lucrezi în mediul îl care ai fost primit sau dacă crezi că ar fi mai bine să îţi îndrepţi atenţia către alt post.

Adresează mereu întrebări

Pentru ca discuţia să decurgă într-un mod constructiv şi interesant, întrebările trebuie să vină şi din partea candidatului, nu doar a angajatorului. Pe lângă chestiunile administrative, referitoare la remuneraţie sau program de lucru, candidatul poate lansa întrebări de genul „Ce vă place cel mai mult la job-ul pe care îl aveţi în această companie?” sau „Cum decurge o zi obişnuită pentru cineva care se află pe poziţia pe care tocmai aţi scos-o la concurs?”

Scrie o notă de mulţumire

După întâlnire, scrie o notă de mulţumire angajatorilor prin care să le arăţi recunoştinţă pentru că au acceptat să se întâlnească cu tine, după care ilustrează încă odată motivul pentru care doreşti să faci parte din echipa lor. Acest pas este important şi fiindcă există o şansă foarte mare ca cei cu care ai avut interviul să îţi reţină mai uşor numele şi ulterior să te contacteze.

Lasă lucrurile să decurgă de la sine

Este o varinata uşoară şi la îndemână să stai să te gândeşti la ce ai greşit în cadrul interviului la care ai participat. Nu este, însă, o soluţie să recurgi la acest lucru pentru că vei sădi îndoială faţă de propria persoană. Trebuie să fii convins că ai făcut tot ce ţi-a stat în putinţă pentru a oferi rezultate cât mai bune din partea ta.

Traducere și adaptare: Forbes.com 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii