FacebookTwitterLinkedIn

Iată cinci lucruri propuse de Forbes.com, pe care ar trebui să încetezi acum să le mai faci.

1. Sa te plângi

Nimeni nu trece prin viață neatins. Cu toții avem probleme. Dacă te plângi, acest lucru nu le va face să dispară, și mai rău, este o distanță mică între a te plânge de ele și a te simți ca o victimă. În cazul în care există o modalitate de a transforma această problemă într-un avantaj, trebuie sa faci acest lucru. Dacă nu există, muncește mult pentru a obține cele mai bune rezultate, chiar de ți-au fost împărțite cele mai bune cărți.

2. Să aștepți

De ce ți-ai dori vreodată să fii un pasager în viața ta, atunci când ai putea fi șoferul? Sigur, este mai ușor să reacționezi pe parcurs la situațiile care apar în calea ta și să speri că rezultatul final va fi unul pozitiv. Dar de ce să fii pasiv? Ia inițiativă. Fă un pas spre obiectivul tău și vezi ce se întâmplă. Dacă aștepți să sune telefonul sau să te contacteze cineva, acest lucru este frustrant și nimic nu se va întâmpla în timp ce tu aștepți.

3. Să planifici

Acest caz e similar cu așteptarea și este la fel de rău. Da, există și situații în care planificarea este o idee bună. Dacă știi că mâine va fi o zi similara cu cea de astăzi, atunci are sens să-ți faci un plan. De exemplu, are sens să-ți faci un plan detaliat atunci când vrei să introduci un produs existent pe o piață similară cu cea pe care activezi deja. Dar cele mai multe situații nu sunt atât de previzibile. Atunci când te confrunți cu un viitor imprevizibil, nu planifica. Acționează.

4. Să adaugi stres în viața ta

Dacă ai o carieră, spre deosebire de un simplu job, mereu vor fi prea multe de făcut. Prea multe întâlniri. Prea multe note. Și lucrurile pe care nu le poți controla vor merge prost. Avionul va fi anulat, calculatorul se va strica, va fi un trafic infernal atunci când trebuie să ajungi la o întâlnire importantă. Aceste lucruri sunt inevitabile. Nu îți complica și mai mult viața alocând 20 de minute pentru un lucru pe care îl poți face doar într-o oră. Totuși, nu lăsa lucrurile la întâmplare. Elimină fiecare variabilă pe care o poți elimina. Deleagă lucrurile pe care nu te pricepi să le faci și vei fi uimit de cât de mult vei reduce stresul.  

5. Să fii prea independent

Da, ești capabil și inteligent, dar asta nu înseamnă că ai întotdeauna cel mai bun răspuns la fiecare întrebare. Apelatul ocazional la alți oameni inteligenți ar putea fi o idee bună.