FacebookTwitterLinkedIn

Cinci bănci au semnat miercuri, la Bucureşti, cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), acorduri de garantare pentru implementarea Iniţiativei pentru IMM-uri în România, prin care se oferă finanţări noi totalizând 540 de milioane de euro pentru întreprinderi din toate regiunile ţării, scrie Mediafax.

Iniţiativa pentru IMM este o schemă de colaborare între Grupul BEI (Banca Europeană de Investiţii şi Fondul European de Investiţii), Guvernul României şi Comisia Europeană. Cele cinci bănci participante care au semnat acorduri până în acest moment sunt Raiffeisen Bank, ProCredit Bank Romania, Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi BancPost.

Acordurile cu cele cinci bănci urmăresc să faciliteze accesul la finanţare pentru IMM-uri româneşti, oferindu-se o garanţie care acoperă 60% din fiecare credit şi dobândă redusă. Se estimează că se vor sprijini aproximativ 3.700 de IMM-uri.

România contribuie la acest instrument cu 100 de milioane de duro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, împreună cu resurse ale BEI şi ale programului Orizont 2020.