Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Cifre record de Paște: Creșterea interesului pentru cumpărăturile online a determinat o creștere de 47% a livrărilor Urgent Cagus

Urgent Cargus, una dintre cele mai mari companii de curierat din România, se așteaptă la o creștere generală a volumelor de 15% pentru luna aprilie, comparativ cu luna februarie, determinată de sărbătorile pascale și de contextul crizei COVID-19.
Urgent Cargus-9754

Vârful a fost înregistrat în perioada dinainte și imediat următoare Paștelui, depășind cu 47% media lunii februarie. Această rată de creștere confirmă totodată și tendința evidentă a consumatorilor de migrare către cumpărăturile online, o tendință care a fost puternic stimulată de criza COVID-19.

În acest context, comerțul electronic se menține pe un trend ascendent, lunile martie-aprilie fiind caracterizate de rezultate deosebite în rândul livrărilor din acest sector. În primele trei săptămâni ale lunii aprilie, Urgent Cargus a înregistrat o creștere de 27% a volumelor generate de cumpărăturile online, față de aceeași perioadă a lunii februarie. În data de 21 aprilie, aproape 80% din livrările operate de cei 5.000 de profesioniști în curierat Urgent Cargus, anagajați si subcontractori, au aparținut segmentului e-commerce.

„Contextul recent a produs schimbări semnificative în ceea ce privește dimensiunea și structura volumelor gestionate de Urgent Cargus. Închiderea multor puncte de comerț offline a determinat un avânt în cumpărăturile online. Cu toate acestea, incertitudinea generată de contextul COVID-19 a determinat consumatorii să se concentreze pe sectoarele IT&C, Home&Deco și FMCG, reducând în același timp interesul pentru alte segmente”, a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Urgent Cargus.

Printre cele mai afectate industrii de criza generată de COVID-19 se numără cea de Fashion, cu o rată de contracție de 24%, Teleshopping (-29%) și Auto, care a înregistrat o scădere de 16%. În paralel, industriile care se bucură de o creștere importantă sunt: IT&C – creștere de 22%, Home&Deco (+17%), precum și industria bunurilor de larg consum – volumele înregistrând o creștere de 15%.

„Urmăm cu strictețe standardele puse în aplicare de autorități, în timp ce căutăm să luăm măsuri suplimentare pentru a ne proteja personalul și clienții, inclusiv izolarea echipelor de curierat una de cealaltă, pentru a reduce riscul de infecții în masă. Înțelegem că aceste măsuri ar putea duce la un anumit disconfort în rândul clienților, însă suntem de părere că siguranța trebuie să fie întotdeauna prioritatea noastră. Ținând cont de nivelul crescut al cumpărăturilor online, am efectuat livrări inclusiv vineri, 17 aprilie și sâmbătă, 18 aprilie, iar de 1 mai vom funcționa după program de livrare normal”, a încheiat Jaroslaw Sliwa, CEO Urgent Cargus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii