Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Cifra de afaceri Optical Network a crescut cu 37% in 2013

Optical Network, una dintre cele mai mari companii din piaţa de optică medicală din România, a înregistrat, în 2013, o cifră de afaceri de 24,5 milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de 2012.
raluca cimpianu optiblu

Creşterea afacerilor a fost semnificativă atât pe divizia de retail (+41%) cât şi pe divizia de distributie (+11%), în special datorită creşterii numărului de magazine din reţeaua proprie Optiblu. Astăzi, Optiblu are 25 de magazine, dintre care 16 în Bucureşti.

“Rezultatele anului 2013  validează deciziile strategice luate în ultimii trei ani de criză, când în ciuda dificultăţilor economice majore prin care trecea piaţa de retail din România, Optical Network a investit permanent în dezvoltarea business-ului”, a spus Raluca Cimpianu, director executiv Optical Network.

În cei zece ani de existenţă, Optiblu a vândut peste 100.000 de perechi de ochelari, spune Raluca Cimpianu, iar cea mai scumpă pereche de ochelari vândută a fost cu rame din platină şi diamante şi a costat 15.000 de lei.

Pentru anul 2014, Optiblu şi-a propus o creştere de 15-20% a cifrei de afaceri susţinută atât de activitatea de retail cât şi de cea de promovare şi distribuţie. “În vederea realizării acestor obiective avem în derulare investiţii semnificative în modernizarea sistemului IT,  în programe de training şi pregăire a angajaţilor noştri, în acţiuni de marketing, dar şi în  dezvoltarea capacităţilor de deservire a pieţei. În primul trimestru al anului 2014, am avut o cifră de afaceri de 7,8 milioane  lei versus 5,5 milioane lei obtinuţi în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai precizat directorul executiv Optical Network.

În cursul anului 2012, Optical Network a achiziţionat reţeaua de magazine de optică Sover, rebranding-ul şi integrarea cu succes a acestora în cadrul reţelei Optiblu finalizându-se la începutul anului 2013. În plus, au fost deschise magazine în locaţii noi în timp ce altele au intrat în proces de renovare şi modernizare. În ceea ce priveşte activitatea diviziei de distribuţie, au mizat foarte mult pe mărcile de lux promovate şi distribuite în Romania precum Max Mara, Hugo Boss, Carrera, Tommy Hilfiger, Pierre Cardin sau Cacharel.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii