Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Analize |
|

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 12,5% în primele șapte luni ale anului

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele şapte luni faţă de aceeaşi perioadă din 2020, atât ca serie brută, cu 12,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
Crestere_Economica.jpg

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 12,5%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+19,3%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,2%), arată datele INS.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele şapte luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 11% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+18,7%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,6%)şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,5%).

Sursa foto: INS

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii