FacebookTwitterLinkedIn

Ce cuvânt caracterizează cel mai bine anul 2021?

Reziliență, curaj și atitudinea proactivă din partea întregii echipe COS.

 Care au fost motivele dvs de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2021? (pandemia, criza economică, criza de materii prime, inflația, forța de muncă, criza guvernamentală, altele). Care sunt rezultatele activității companiei/ grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

Sănătatea colegilor noștri a fost principalul motiv de îngrijorare, pentru că fără să fim toți sănătoși nu am fi putut derula “business as usual” și nu am fi putut duce la bun sfârșit angajamentele față de clienții și partenerii noștri.

Creșterile de costuri cu materiile prime și chiar întreruperile pe lanțurile de aprovizionare (unele materii sau materiale nu au fost disponibile deloc) au fost motive de îngrijorare și pentru noi și pentru toată piața, este un fenomen care a adus întârzieri și creșteri de costuri și la care am încercat să ne adaptăm prin adoptarea de soluții alternative.

Care au fost motivele de satisfacție sau de optimism în 2021?

Noul parteneriat cu fondul de investiții Sarmis Capital, recent intrat în acționariatul COS. Acesta ne permite să ne consolidăm poziția pe piață și să ne dezvoltăm atât către noi segmente de interes (precum sunt piețele de healthcare, educație și hospitality pe care ne-am extins puternic în ultima perioadă), precum și către noi regiuni geografice.

Care considerați că vor fi cele mai mari provocări la nivel mondial în anul 2022?

Pandemia și efectele acesteia vor fi în continuare o provocare și va continua să influențeze modul în care operează business-ul.

La nivel macro, tot ce înseamnă schimbări climatice și agenda de sustenabilitate vor pune mari provocări, atât liderilor care trebuie să găsească soluții cât și companiilor care trebuie să implementeze diferite strategii în acest sens.

În continuare, digitalizarea și tehnologia vor fi atât oportunități cât și provocări, pentru că vorbim despre elemente cu o dinamică foarte activă, lucrurile se schimbă mai alert decât capacitatea generală de procesare.

Schimbarea permanentă, care rămâne o constantă.