Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Christine Lagarde, susținută de mai multe state pentru un nou mandat la șefia FMI

Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, George Osborne, a anunțat că o va nominaliza pe Christine Lagarde pentru a doua oară la conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI), ea având și susținerea altor state europene, informează Reuters.
23. Christine Lagarde

„Într-o lume care se confruntă cu un cocktail periculos de riscuri, cred că Chistine are o viziune, energie și discernământul să ajute economia mondială în anii ce vor urma”, a declarat Osborne.

Lagarde nu are contracandidați evidenți și a anunțat că e deschisă către preluarea unui nou mandat.

UPDATE: Lagarde candidează pentru al doilea mandat FMI 

În timpul unui briefing de presă la Davos, prim-ministrul francez Manuel Valls a dat şi el un mesaj în favoarea lui Lagarde, după ce a fost întrebat dacă Franţa susţine confirmarea ei în funcţie. „Autrorităţile franceze o susţin pe Christine Lagarde”, a spus Valls, adăugând că Ministerul de Finanţe va face un anunţ vineri.

O sursă oficială din Ministerul spaniol al Economiei a spus că Spania o va susţine, de asemenea, pe Lagarde, informează sursa citată.

FMI a anunţat că aşteaptă candidaturi pentru postul de director general al instituţiei, mandatul de 5 ani al lui Christine Lagarde expirând pe 5 iulie. Board-ul se aşteaptă să finalizeze procesul de selecţie la începutul lunii martie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii