Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene: Este nevoie de continuarea sprijinului pentru a evita ca pandemia să provoace pagube economiei

Christine Lagarde le-a spus vineri liderilor europeni că o retragere prematură a măsurilor de stimulare ar putea deraia o relansare incipientă.
23. Christine Lagarde

„PIB-ul zonei euro îşi revine şi va ajunge la nivelul de dinaintea pandemiei până în primul trimestru din 2022, cu un trimestru mai devreme decât ne aşteptam în primăvară. Politica fiscală şi monetară continuă să joace un rol în susţinerea activităţii economice şi consolidarea încrederii. Este nevoie de continuarea sprijinului pentru a evita ca pandemia să provoace pagube economiei”, le-a spus Lagarde liderilor UE, reuniţi vineri la summitul de la Bruxelles, potrivit unui oficial din apropierea discuţiilor, transmite Bloomberg.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE) a citat, drept exemplu, ce s-a întâmplat după criza financiară mondială, când revenirea înregistrată în 2011 nu a fost una susţinută, pentru că „lăstarii verzi nu au fost udaţi”, a dezvăluit oficialul care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

În comentariile sale către liderii europeni, Lagarde a reiterat punctul său de vedere că majorarea inflaţiei va fi un fenomen temporar. Potrivit preşedintelui BCE, este nevoie de o creştere mai dinamică şi mai sustenabilă, iar politica monetară va continua să joace un rol în consolidarea încrederii.

De asemenea, Lagarde i-a îndemnat pe liderii europeni să facă progrese spre uniunea pieţelor de capital şi uniunea bancară europeană, după mai mulţi ani de discuţii care nu au adus progrese semnificative.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii