Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Christine Lagarde, BCE: O schimbare de politică este posibilă la reuniunea din luna iulie

Președintele Băncii Centrale Europene le-a spus investitorilor să se pregătească pentru o nouă orientare cu privire la stimulentele monetare în următoarele 10 zile și totodată a semnalat că este posibil să fie adoptate noi măsuri în 2022 pentru a sprijini economia zonei euro
Brussels,,Belgium.,4th,Sep.,2019.,Christine,Lagarde,,President-designate,Of,The

La câteva zile după ce BCE a anunțat că și-a modificat ținta de inflație la 2%, Lagarde a spus că reuniunea din 22 iulie a Consiliului guvernatorilor BCE, care până acum nu anunța nimic special, va avea „câteva modificări și variații interesante”, transmite Bloomberg.

„Va fi o reuniune importantă. Având în vedere că trebuie să ne demonstrăm angajamentul, orientarea viitoare va fi revizuită cu siguranță”, a declarat Christine Lagarde, la finalul reuniunii de duminică a miniștrilor de Finanțe din G20.

Săptămâna trecută, după o procedură de revizuire strategică de 18 luni, Banca Centrală Europeană a anunţat modificarea ţintei sale de inflaţie la 2% pe termen mediu, renunţând la precedenta formulare potrivit căreia BCE miza pe o ţintă de inflaţie “mai mică dar apropiată de 2%”, care a creat impresia că instituţia de la Frankfurt este mai preocupată de o creştere a preţurilor peste ţinta sa decât de una mai mică.

Lagarde a mai spus că se aşteaptă ca actualul program de achiziţii de obligaţiuni al BCE, în valoare de 1.850 miliarde de euro, să se deruleze „cel puţin” până în luna martie 2022. În plus, acest program ar putea fi urmat de o „tranziţie spre un nou format”, a spus Lagarde, fără a oferi alte detalii.

Aceasta a apreciat că nu este nevoie să se discute despre momentul în care vor fi retrase stimulentele, deoarece este doar „prudent optimistă” cu privire la relansarea economiei. De asemenea, chiar dacă inflaţia va creşte în acest an, BCE se aşteaptă ca acest trend să fie unul temporar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii