Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

Christine Lagarde (BCE): „Nu vom vedea o revenire a activităţii economice la nivelul de dinaintea pandemiei înainte de mijlocul lui 2022”

Redresarea Europei în urma recesiunii cauzate de pandemia de coronavirus (Covid-19) a fost uşor întârziată, dar ar trebui să accelereze de la jumătatea acestui an, a declarat duminică preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, informează Agerpres, conform Reuters.
Christine-Lagarde

„Ne aşteptăm ca redresarea să se accelereze de la mijlocul acestui an, chiar dacă incertitudinile persistă”, a afirmat Lagarde într-un interviu acordat publicaţiei franceze Le Journal du Dimanche, notează Agerpres.

Christine Lagarde: „Să fie clar: nu vom vedea o revenire a activităţii economice la nivelul de dinaintea pandemiei înainte de mijlocul lui 2022″, a avertizat oficialul BCE, care a făcut apel la liderii UE să ratifice în final Fondul de redresare de 750 de miliarde de euro.

Pe fondul restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei, economia UE s-a contractat în trimestrul patru din 2020, iar analiştii se aşteaptă la un declin şi în primele trei luni din 2021, deoarece cea mai mare parte a sectorului serviciilor rămâne închis.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii