Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Christine Lagarde (BCE), despre efectele pandemiei: „Va fi o accelerare a transformărilor care erau deja latente în economiile noastre”

Criza economică generată de pandemia COVID-19 va schimba economia mondială către mai multă ecologie și digitalizare şi va schimba complet modul de lucru, anticipează preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde.
 aboneaza-te
Christine-Lagarde

Criza „va fi o accelerare a transformărilor care erau deja latente în economiile noastre”, spune Lagarde. „În producţie, în muncă, în comerţ, ceea ce noi tocmai am trăit va accelera transformările şi va antrena probabil o evoluţie către un mod de viaţă mai sustenabil şi mai ecologic”, a completat aceasta.

„Se estimează în acest moment că criza ar putea antrena o contracţie a lanţurilor de aprovizionare cu circa 35% şi o creştere a robotizării în industrie cu 70%-75%”, a subliniat Lagarde.

Christine Lagarde a remarcat faptul că în urma restricţiilor antiepidemice comerţul online s-a dezvoltat puternic, evoluţie care s-ar putea accelera în viitor „în detrimentul comerţului mai tradiţional”.

În faţa acestor transformări, „Europa este într-o poziţie excelentă pentru a lua această tranziţie în mers”, întrucât ea „găzduieşte deja cel mai mare sector al economiei circulare şi al inovaţiei ecologice în lume”, considera preşedinta BCE, notând şi faptul că euro este prima monedă folosită pentru emiterea de obligaţiuni verzi. Ea estimează totuşi că acest nu lucru nu va fi suficient şi că va fi nevoie de instituirea „unui cadru de politică economică pentru a permite mobilizarea finanţărilor” necesare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii