Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Christie’s scoate la licitație articole Audrey Hepburn

Audrey Hepburn se numără printre figurile iconice ale secolului 20, reprezentând atât lumea filmelor, cât și cea a modei. Admiratorii se pot bucura de articolele sale datorită unei licitații, care va însuma aproximativ 500 de articole aparținând vedetei, nefiind expuse până acum.  
audrey

Audrey Hepburn s-a văzut propulsată în lumea starurilor grație filmelor clasice precum „Gigi”, „Vacanță la Roma”, „Mic Dejun la Tiffany”, devenind prima actriță care a câștigat Premiul Academiei, Premiul Tony și Globul de Aur în același an, bifând apoi trei premii BAFTA. În 1994 a devenit unul dintre cei 12 oameni din istorie care a câștigat EGOT, însemnând Emmy, Grammy, Academy și Tony. Mai târziu, și-a dedicat activitățile în cadrul Unicef, fiind răsplătită pentru munca sa de Ambasador cu Medalia Prezidențială a Libertății.

Doisprezece scenarii aparținând vedetei vor putea fi licitate, ale căror prețuri se estimează că vor începe de la 20.000 de dolari, ajungând până la 33.000 de dolari. Actrița a fost cunoscută pentru notițele pe care le făcea pe marginea textelor, în vânzare fiind puse scenariile filmelor „Gigi”, „Sabrina”, „Șarada”, incluzând scenele care au fost tăiate din „Mic dejun la Tiffany” (77.000 – 110.000 de dolari) și cele din „My fair Lady” (38.000 – 65.000).

De asemenea și corespondența personală va putea fi licitată, din aceasta făcând parte scrisori din partea actriței Katharine Hepburn (1.300 – 1.900 de dolari) sau Truman Capote, în care acesta își exprimă entuziasmul  faptului că actrița va juca rolul lui Holly Golightly al romanului său.

Audrey Hepburn s-a împrietenit de-a lungul carieriei sale cu designeri de top, împreună creând apariții memorabile. Anterior filmărilor peliculei „Sabrina”, actrița a făcut o vizită la Paris, pentru a construi garderoba Sabrinei, eveniment care a început lunga colaborare și prietenia cu Hubert de Givenchy. În licitație sunt incluse o rochie din satin de culoare albastră, pe care vedeta a purtat-o în filmul „Doi la drum” și o rochie deux-pieces din satin negru, una dintre preferatele sale, estimată la 20.000 – 33.000 de dolari.

În 1970, actrița s-a căsătorit cu doctorul Andrea Dotti, mutându-se la Roma unde l-a descoperit pe Valentino, care la momentul respectiv își construia casa de modă. Articolele din acea perioadă includ o haină din mătase roșie, împreună cu o pereche de pantofi Andrea Carrano și o rochie de seară semnată de casa Valentino.

În cadrul evenimentului se vor mai putea licita o scrisoare din partea lui Ralph Lauren, fotografii ale actriței cu renumitul Salvatore Ferragamo – „designerul de pantofi al vedetelor”, o geantă de umăr din material textil, un trench Burberry și pantofi marca Ferragamo.

Licitația va avea loc pe 27 septembrie, în casa de licitație Christie’s din Londra, dar va exista și o vânzare online, care va fi deschisă de pe 19 septembrie până pe 3 octombrie, cuprinzând corespondențe, fotografii, memorabilia platourilor de filmare, dar și articole de îmbrăcăminte, accesorii, semnate de nume precum Givenchy, Valentino, Yves Saint Laurent, Salvatore Ferragamo și Burberry. Prețurile încep de la 130 de dolari și urcă până la 100.000 de dolari. O parte din articolele colecției vor fi expuse pentru public într-o expoziție, care va avea loc în Beverly Hills, pe 12 și 13 septembrie, iar pe King Street, în Londra, începând cu 22 septembrie.

Sursa: Forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii