FacebookTwitterLinkedIn

Forbes: Ce decizii de business a luat compania dvs de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Christian von Albrichsfeld: Continental monitorizează cu atenție evoluția coronavirusului atât la nivel internațional, cât și național. Compania se supune deciziilor și măsurilor recomandate de autoritățile din țară pentru prevenirea răspândirii acestuia.

Până la notificari ulterioare, toate întâlnirile interne cu participanți din locații diferite sunt ținute online și nu față în față. Delegațiile interne, precum și cele internaționale sunt limitate la acele călătorii care au o importanță critică pentru compania noastră.

Angajații din centrele de cercetare și dezvoltare pot opta pentru mobile work dacă modul de lucru permite.

Forbes: Care sunt măsurile pe care compania dvs le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Christian von Albrichsfeld: Până la notificari ulterioare, toate întâlnirile interne cu participanți din locații diferite sunt ținute online și nu față în față. Delegațiile interne, precum și cele internaționale sunt limitate la acele călătorii care au o importanță critică pentru compania noastră.

Angajații din centrele de cercetare și dezvoltare pot opta pentru mobile work dacă modul de lucru permite.

Intern comunicăm mesajele autorităților locale și naționale către angajații noștri. Am pus postere în locurile comune cu măsurile de igienă recomandate pentru prevenirea răspândirii de bacterii, precum: spălarea corectă și frecventă a mâinilor, atenția la felul în care tușim corect, limitarea contactului cu alte persoane, protejarea rănilor, precum și cu recomandările de măsuri simple de aplicat acasă pentru prevenirea de bacterii: igiena mâncării, spălatul cu atenție al rufelor și al vaselor, aerisirea locuinței etc.

Angajații companiei care au fost în regiuni afectate sau au avut un contact apropiat cu un caz COVID-19 probabil (prezintă simptome) sau confirmat în ultimele 14 zile nu sunt primiți în nicio locație Continental din cauza unei posibile perioade de incubație. Aceștia sunt instruiți să urmeze protocolul comunicat de către autorități.

Forbes: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioada de timp pentru atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

Christian von Albrichsfeld: Măsuri care ar putea atenua efectele negative ale situației actuale ar fi:

-Amânare plată taxe

-Flexibilizare relații de muncă angajat- angajator

-Subvenționare cost salariați în timpul situației de criză

Forbes: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeti pentru business-ul dvs daca epidemia continua si/sau ia amploare? Dar pentru intreaga economie romaneasca?

Christian von Albrichsfeld: În momentul de față monitorizăm cu mare atenție evoluția situației la nivel național și internațional. Luăm în calcul toate scenariile:

-Reducere activitate

-Suspendare activitate

-Reduceri drastice de costuri

Forbes: Cum credeti ca ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Christian von Albrichsfeld: Continental s-a implicat deja in a spijini comunitățile locale prin sponsorizări cu scopul achizitiei de echipamente pentru spitale.