FacebookTwitterLinkedIn

Din anul 2017, atunci când va fi gata cea de-a cincea uzină a Hyundai Motor din China – un joint venture în valoare de un miliard de dolari al Hyundai Motors și Beijing Automotive Group –,în regiunea Liangjiang din Chongqing vor putea fi produse, anual, 300.000 de autovehicule Hyundai din segmentul C și SUV. Dacă avem în vedere suprafața de 293.000 de metri pătrați a unității de producție, putem spune că Hyundai va produce acolo un autovehicul pe metru pătrat pe an.

Hyundai Genesis, vândut în 100.000 de unități

Cu ocazia inaugurării șantierului, vice-președintele Hyundai Motor, Euisun Chung, a declarat că ”prin acest centru de producție, dorim să întărim prezența Hyundai pe piața din vestul Chinei și să accelerăm spre atingerea obiectivului nostru de a deveni lider în domeniul auto, în toate regiunile Chinei”.

Despre Hyundai

Hyundai Auto România, parte a Grupului Țiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în România din anul 1994 și aduce pe piața națională opt modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât și din cea a autovehiculelor comerciale ușoare. Fondată în 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.