Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Chitara cu care Lennon cânta „Love me Do” urmează să fie scoasă la licitație

Chitara A J-160E Gibson Acoustic la care John Lennon obișnuia să cânte hitul „Love me Do”, considerată pierdută de mai bine de 50 de ani, a fost găsită și va fi scoasă la licitație pe șase noiembrie la casa Julien's Auctions din Los Angeles, fiind evaluată la 600.000 de lire, informează The Telegraph.
shutterstock_215068438

„Obiectele lui Lennon nu ies la iveală foarte des fiindcă cei care le găsesc, le păstreaza. Asta a fost una dintre chitarele sale favorite”, a spus Darren Julien, directorul Julien’s Auctions.

Chitara, cumpărată din Liverpool în 1962, a dispărut un an mai târziu, în timpul spectacolului de Crăciun susținut de trupa The Beatles în Finsbury Park, iar între timp a fost cumpărată dintr-un magazin de obiecte second-hand din Statele Unite ale Americii (SUA) de un bărbat pe nume John McCaw.

Darren Jullien a mai explicat că „este una dintre cele mai mai descoperiri din istoria muzicii. Având în vedere că, acum doi ani, chitara electrică care i-a aparținut lui Bob Dylan a fost cumpărată cu 965.000 de dolari, de această dată ne așteptăm să depășească prețul record înregistrat atunci”.

Chitara a fost verificată de un specialist în instrumente muzicale, Andy Babiuk, care a scris despre echipamentele folosite de The Beatles și a confirmat că este orginală.

John Lennon a murit pe opt decembrie 1980, după ce a fost împușcat mortal în New York.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii