FacebookTwitterLinkedIn

Inițiativa autorităților din Paradisul din Sud-Estul Asiei are ca scop reanimarea turismului în zonă după un an în care călătorii au lipsit aproape cu desăvârșire. Cesiunea de drepturi se face cu condiția expresă ca viitorul chiriaș pe viață să fie și investitor – adică să construiască un hotel sau o pensiune.


Câștigătorii licitației au 36 de luni la dispoziție pentru a demara construcția și vor avea prioritate la obținerea vizelor de rezidență. Cu o investiție de minim 250.000 de dolari te califici la viză și permis de muncă pentru o perioadă de cinci ani.

Pentru fiecare insulă, autoritățile au făcut o estimare a numărului minim de locuri de cazare care ar putea fi oferite, precum și dacă suprafața de teren inițială poate fi extinsă sau nu – este o practică obișnuită ca națiunile insulare să dreneze marea pentru a extinde uscatul.

Construcțiile trebuie să fie prietenoase cu mediul și nu pot fi mai înalte decât copacii din jur; arborii pot fi tăiați doar cu derogare de la departamentul de planificare al ministerului turismului, iar pentru fiecare copac tăiat vor fi plantați doi în loc. De asemenea, suprafața construită nu poate fi mai mare de 30% din suprafața totală a atolului sau insulei.

Nu există un preț minim pentru niciuna dintre locațiile scoase la licitație, dar cu siguranță vor costa mai mult cele care vin cu posibilitatea de extindere a terenului sau se află în apropiere de Malé, capitala Maldivelor – unde se află singurul aeroport internațional.

Situată la 700 km distanță de continent, Republica Maldive este cel mai mic stat din Asia ca suprafață și are mai puțin de 600.000 de locuitori.